Yeni otogarın ihalesi 18 Ağustos’ta yapılacak

banner113

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni otogarın ihalesinin 18 Ağustos 2020 tarihinde yapılacağını söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Değirmendere’de yapılacak, yeni Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yapım işi için 80 Milyon TL’lik kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki verdi. Başkan Zorluoğlu, “İleride gelecek tren garıyla adeta ulaşım merkezi olacak yer yapıyoruz” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 10.07.2020, 16:39 10.07.2020, 16:42 Taşıma Dünyası
 Yeni otogarın ihalesi 18 Ağustos’ta yapılacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Başkan Zorluoğlu, meclis toplantısında yeni otogar projesi, ulaşım master planı, otobüs yatırımları, dolmuş modernizasyonu ve Akçaabat –Trabzon arasındaki taşımacılığın halk otobüsüne dönüşümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Ulaşım master planı 18 ayda tamamlanacak

Ulaşım Master Planı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “Yıllardır Trabzon’da konuşulan ama bugüne kadar gerçekleştirilemeyen çok önemli bir konuydu. Hangi bakanlığa gitsek, bize ilk sordukları soru Ulaşım Master Planı var mı oluyor. Ulaşım Master Planı çok kısa sürede ihaleye çıkılacak noktaya geldi. İhale tarihini bir hafta on güne kadar almış olacağız. 1’inci aşaması aralık ayının sonunda, tamamı da 18 ayın sonunda bitirilmiş olacak. Bittiğinde Trabzon’un ulaşım meselesine bütüncül bir anlayışla çeşitli çözüm önerileri getiren, ulaşımla ilgili kararlar alınırken belediyelere rehberlik eden bir belgemiz olacak. Ulaşım Master Planı’na şehrin dinamikleri, meclis üyeleri, ilçe belediye başkanlarımız, ilgili meslek odaları ne kadar sahip çıkarsa, plan da şehre o kadar katkı sunar. Aksi takdirde raflarda yeni bir planımız olur. Ben inanıyorum ki tüm taraflar bu plana sahip çıkacaktır” dedi.

20 yeni otobüs aldık

Büyükşehir Belediyesi filosuna katılan yeni otobüslerle ilgili de bilgi veren Zorluoğlu “Gerçekleştirdiğimiz hizmet alım töreni ile otobüs filomuza değişik boylarda 20 tane yeni otobüs kattık. Çok konforlu, güvenli, çağımızın şatlarına uygun, halkımıza yakışır 20 tane otobüsümüzü hemşehrilerimizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.



Dolmuş modernizasyonunda geri adım atmamız söz konusu değil


Dolmuş modernizasyonu ile alakalı son durumu değerlendiren Başkan Zorluoğlu “729 dolmuşu 689 dolmuşa indirerek kararı sizlerle paylaştık. 40 dolmuşu da 80 taksiye dönüştürdük ve belirlediğimiz 23 taksi durağına konuşlandırdık. Şu anda bir geçiş dönemindeyiz. Elbette bazı sorunlar olabilir ama bu kararları biz ortak akılla aldık ve şeffaf şekilde herkesi bilgilendirdik. Artık alınan bu kararlardan geri adım atmamız söz konusu değildir. Ortaya çıkacak dirençleri de devletimizin, belediyemizin hukuki imkanlarını kullanarak bertaraf edeceğiz. Modernizasyon halkımızın bizden beklentisidir. Kimsenin şüphesi olmasın alınan kararlar istisnasız şekilde uygulanacaktır” şeklinde konuştu.

Halk otobüsüne geçiş modeli üzerinde karar aldık

Akçaabat-Trabzon arasındaki modernizasyonla ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu “Akçaabat ile ilgili kararı da UKOME’de aldık ve herkesle paylaştık. Tercihi hat sahiplerine bıraktık. 25 oturan 33 ayakta olmak üzere halk otobüsüne geçiş modeli üzerinde karar aldık. Kurduğumuz sistem kartlı sistemdir. Büyükşehir Belediyesinin uhdesine geçmiş olacak. Sayı çok azalacağı için şehrimizin trafiğine olumlu katkı yapacağına inanıyoruz. Konforlu, saatleri belli, güvenli, Büyükşehir Belediyesinin denetim sistemine dahil modelleme ortaya koyduk. Metazori koşmadık. Kooperatif üyelerinin yarısından bir fazlası noter muvafakatnamesi getirirse uygulanacaktır dedik. Yarıdan bir fazlası şartı gerçekleşti ve şu an sayı 341’i bulmuş durumda” dedi.

Yeni otogarın ihalesi 18 Ağustos’ta yapılacak

Başkan Murat Zorluoğlu, yeni otogarın ihalesinin 18 Ağustos 2020 tarihinde yapılacağını söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Değirmendere’de yapılacak, yeni Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yapım işi için 80 Milyon TL’lik kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki verdi. Başkan Zorluoğlu, “İleride gelecek tren garıyla adeta ulaşım merkezi olacak yer yapıyoruz” dedi.

Bu şehrin yeni otogara ihtiyacı olduğu açık

Konuyla ilgili CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’in eleştirilerine ise Başkan Murat Zorloğlu yanıt verdi. Başkan Murat Zorluoğlu, “Burada otogarın yeriyle alakalı 1 yıldır konuşuyoruz. Dün de bunları söyledik. Bu şehrin yeni otogara ihtiyacı olduğu açık. Biz halktan gelen bu talebi hizmete dönüştürüyoruz. Burada gerçekten Trabzon’a yakışır mimaride ve aynı şekilde ölçek olarak büyüklük olarak ihtiyacı karşılaşacak, konfor olarak halkın beklentilerini karşılayacak nitelikte otogar yapıyoruz. 
Bunun yeriyle alakalı olarak dün konuştuk. Ben şahsım yaptığım bütün çalışmalarda, bana verilen bilgilerde buranın Trabzon’da yapılacak en iyi yerlerden biri olduğunun kanaatindeyim. Allah ömür verirse göreceğiz, burası yapıldığında Trabzon’a uzun yıllar hizmet verecek bir yer. 
İleride gelecek tren garıyla adeta ulaşım merkezi olacak yer yapıyoruz. Bu otogarın projesini özel çizdirdik. Bundan tereddüt yok” dedi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159