Atik Turizm filosuna 2 Volkswagen Crafter kattı

banner113

İstanbul merkezli Atik Turizm, Doğuş Otomotiv Volkswagen bayisi Uzay Otomotiv’den 2 adet Crafter aracını teslim aldı. Atik Turizm, 2020 yılında yine Crafter yatırımlarının yanı sıra büyük otobüs ve midibüs alımı planlıyor.

banner114
TURİZM TAŞIMA 04.10.2019, 15:22 18.10.2019, 15:11 Taşıma Dünyası
Atik Turizm filosuna 2 Volkswagen Crafter kattı
Erkan YILMAZ/ ÖZEL RÖPORTAJ 

Turizm taşımacılarının yeni araç yatırımları sürüyor. Filosunda 16 özmal aracı bulunan Atik Turizm 16+1 koltuklu 2 adet Crafter yatırımı yaptı. Atik Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaymakçı ve Genel Müdürü B urak Gürkan Kaymakçı’ya araçları Doğuş Otomotiv’in Volkswagen bayisi Uzay Otomotiv Ticari Araç Satış Yetkilisi Selçuk Demirel teslim etti.







Crafter tercihimiz


Yeni araç yatırımı sonrasında Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulunan Fatih Kaymakçı, “ Volkswagen Crafter tercihimizde öncelikli olarak fiyatı çok uygun geldi. Ayrıca Crafter araçlar premium bir ürün, kaliteli hizmet sunma anlayışınıza çok uygun. Doğuş Otomotiv yetkililerinin de bizlere gösterdiği sıcak ilgi ve destekler de bu yatırım tercihimde çok önemli etken oldu” dedi.



2020 yatırım hedefi


2020 yılında yeni araç yatırımı konusunda da çalışmalar yürüttüklerini de belirten Fatih Kaymakçı, “Yine Crafter yatırımları yapacağız. Bunun yanı sıra büyük otobüs filomuzu ve midibus filomuzu güçlendirmek istiyoruz. 2020’de iki adet Travego ve 2 veya 3 adet Otokar Sultan yatırım planımız var. Travego araçların zaten kalitesi belli. Sultan tercihimizde en önemli etken ise araçların gerçekten çok sağlam olması ve bakım maliyetleri açısından da diğer ürünlere göre avantajlar sağlaması” dedi.



Avrupalı turistte hareketlenme var


Bu yıl Avrupalı turistin tekrar Türkiye’ye dönüş yaptığını belirten Atik Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaymakçı, “Arap turist yoğunluğu azalırken Avrupalı turistin tekrar bu sene ülkemizi tercih ettiğini gördük. Fransa ve Almanya turist grupları çok hareketlendi. Avrupa dışında çok sayıda Güney Amerikalı, Malezya, Endonezya ve Uzak doğulu turistler de İstanbul’a geldi” dedi.



Kruvaziyer turizmi çok önemli


Galataport’un hizmete girmesi ile birlikte kruvaziyer turizminde önemli gelişmeler de beklediklerini belirten Fatih Kaymakçı, “Kruvaziyer turizmi çok önemi bir pazar. Bizde zaten burada yaşanan hareketliliğe bağlı olarak yeni yatırım planlarımızı oluşturduk” dedi.

9+1 araçların belge sorunu çözülmeli

Turizm taşımacılarının şu anda en önemli sorununun 9+1 araçlara belge verilmemesi olduğunu vurgulayan Fatih Kaymakçı, “Bu sorunun çözümü için çalışmalar yürütülüyor. 9+1 araçlara yönelik alınan karar en çok da turizm taşımacılarını mağdur etti. Turizm taşımacılarının yasal bir düzen içerisinde çalışmanın şartlarını oluşturmak çok önemli. Küçük gruplara 15 kişilik araçlarla taşıma hizmeti vermenin bir anlamı yok. Hem ekonomik değil, hem de turist büyük araç tercih etmiyor. Turistleri de illa taksi tercihine itmek de çok doğru değil. Bu sorunun çözümü turizm sektörüne de önemli bir ivme katacaktır” dedi.



Atik Turizm


1987 yılından beri turizm taşımacılığı alanında hizmet verdiğini belirten Fatih Kaymakçı, “Turizm Taşımacıları Derneği’nin kuruluş aşamasında da yer aldım. Sanırım derneğe 12’inci üye olarak ben katıldım. Şu anda da Turizm Taşımacıları Derneği’nin yönetiminde yer alıyorum. Bu alandaki sektör yolculuğum ise 1987 yılında başladı. Daha sonra ortağımla birlikte Prens Turizm’i kurduk. Bir süre sonra firmayı ortağıma devrettim. Aleyna Turizm’de 5 yıl kadar kar ortağı olarak çalıştım. Daha sonra da 2015 yılında Atik Turizm’i Akay Turizm ile birlikte devraldık. Akay Turizm ile yollarımız ayrıldı. Atik Turizm’i bu sektörün en eski kuruluşları arasında yer alıyor. Ruhi Atik tarafından 1960 yılında kurulmuş. Şu anda araç filomuzda 16 özmal aracımız var. Yeni Crafter yatırımı ile filomuzdaki araç sayımız 18’e çıktı. Filomuzdaki araçların ikisi büyük otobüs, iki tane midibüs, 6 tane Sprinter var. Vito ve Ford Custom, Caravelle araçlarımız da var. Turizm taşımacılığı alanında özellikle küçük araç tarafında çok önde gelen bir firmayız. Bu sene iki 2011 ve 2012 Travego araçlar da kattık. Çok önemli firmalara taşımacı olarak hizmet veriyoruz” dedi.

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159