Bir araba üç işi yapabilmeli, kısıtlama olmasın!

banner113

Turizm Taşımacıları Derneği Genel Sekreteri Mehmet Öksüz: Bir okul aracı, turizm alanında da, personel servis taşımacılığı alanında da kullanılabilmeli.

banner114
TURİZM TAŞIMA 13.12.2019, 13:49 13.12.2019, 14:32 Taşıma Dünyası
Bir araba üç işi yapabilmeli, kısıtlama olmasın!
Araçların kullanım alanlarına yönelik sınırlama, kısıtlama olmasını çok yanlış buluyoruz. Bir okul aracı, turizm alanında da, personel servis taşımacılığı alanında da kullanılabilmeli. Buna imkan tanıyacak mevzuat değişikliklerinin bir an önce yapılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrı da bulunuyorum. Tahditli plakalı araçlarda D2 belgesine kayıt edilmeli. Ülke kaynaklarımızı daha verimli, daha akılcı kullanalım.  

Turizm Taşımacıları Derneği Genel Sekreteri (TTDER) Mehmet Öksüz, taşımacılık alanının en önemli sorununun mevzuatların sektöre getirdiği kısıtlamalar olduğunu belirterek, “Biz ülke kaynaklarımızın daha doğru kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Neden taşıtların kullanım alanlarına yönelik bir kısıtlama, sınırlama getiriliyor. Şimdi birçok ilde tehditli plakalar nedeniyle Bakanlık belgesine kayıt imkanından mahrum. İstanbul’da da aynı sorun var. Peki öğrenci taşımacılığı yapan bir araç okul dönemi bitince ne yapacak? Birçok küçük ilde zaten kapasite belli. Okullar kapandıktan sonra neden bu araçların çalışmasına engel olunuyor? Nedir bunun gerekçesi? Yıllardır buna cevap verilmiş değil. Bu araçları iş yapamaz hale getirerek ülke kaynaklarına, milli servetimize zarar vermiş olmuyor muyuz.  Bir araç üç işi de yapabilmeli. Okul aracı turizm de, personel servis taşımacılığında da kullanılabilmeli. Biz sınırlamalarla aksine korsan taşımacılığı teşvik ediyoruz” dedi.   

Toplu ulaşımda insan unsuru
Başkan Ekrem İmamoğlu’na bir önerileri olduğunu da belirten Mehmet Öksüz, “Toplu ulaşımda insan kalitesi verilen hizmet kalitesini belirleyen en önemli unsur. Sayın Başkan’dan toplu ulaşımda hizmet veren kaptan arkadaşlarımızın da hem kılıkkıyafet hem diyalog ve davranış biçimi açısından bir düzen içerisinde çalışmalarıiçin bir adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya tebrik 
1 Aralık Pazar günü TÜRSAB seçimlerinin yapıldığını ve mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya’nın seçimi büyük farkla kazandığını belirten TTDER Genel Sekreteri Mehmet Öksüz, “Buradan Sayın Başkan Firuz Bağlıkaya’yı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Turizm sektörünün yaşadığı sorunlara çözüm arayışında destek vereceğimizi de belirtiyorum” diye konuştu. ■

Turizm Platformu
Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla İstanbul Turizm Platformu’nun kurulmasının çok önemli olduğunu belirten TTDER Genel Sekreteri Mehmet Öksüz, “İstanbul Turizm Platformu’nun tanıtımına katıldım ve Başkan Ekrem İmamoğlu’nu da bu adımından dolayı tebrik ettim. İstanbul potansiyel olarak çok daha fazla turisti kendine çekebilir. Yeter ki buna uygun çalışmalar yapılsın. Turizm Platformu’na biz de turizm taşımacıları olarak elimizden gelen bilgi ve desteği vereceğiz. Sayın Başkan’ın toplantıda Galataport ile ilgili düşüncelerine katılıyoruz. 2020 Nisan ayında açılışı gerçekleşecek olan Galataport kruvaziyer turizmini İstanbul ile tekrar buluşturacak. Burada turistlerin İstanbul içine transferi konusunda nasıl bir çalışma yapılacak, asıl sorun bu. Bizde görüşlerimizi ifade etmek ve bu sürecin başarılı olması için de elimizden gelen desteği vermek istiyoruz” dedi.

Yorumlar (1)
Erim Çavuşoğlu 2 yıl önce
Arac yas sınırının uzatılması gerekli sektörün durumu belli corona virüs nedeni ile araclarimiz otoparklarda yattı ve yattigi yerden aracimizin tüm eveaklari vergilerini cebimizden vergi olarak bizler ödedik para kazanamadık araclarimizin modelini degistiremedik. Faizlar yüksek sıfır araclar cok yüksek miktarda pahalıdır. Araclarımizin yas sınırının uzatilmasi bizler icin cok iyi hale gelecektir. Bizde kazanip yeni arac alabilecek duruma gelmeliyiz. Insla yetkili kisiler bu konuya destek verir.arac yas sınırı uzatılsın saygılar sevgiler
banner117
15
açık
banner159