Gelecek Otomotiv’den Grand Vizyon'a 15 Sprinter

İstanbul merkezli Grand Vizyon filosuna 15 adet 13+1 ve 15+1 koltuklu Mercedes-Benz Sprinter kattı. Araçlar Gelecek Otomotiv’in İstanbul lokasyonunda düzenlenen törenle teslim edildi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 12.08.2020, 18:57 13.08.2020, 15:32 Taşıma Dünyası
Gelecek Otomotiv’den Grand Vizyon'a 15 Sprinter
HABER/ERKAN YILMAZ 

12 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen törene Grand Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çelebi, Mercedes-Benz Otomotiv Tic ve Hiz. A.Ş Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Serdar Yaprak, Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Bekir Koman, Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Gökhan Mede ve Otobüs Satış Müdürü Cüneyt Ergün katıldı.


Kriz dönemlerinde yatırım yapmayı seviyoruz

Teslimat töreninde açıklamalarda bulunan Grand Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Çelebi, “Bu süreçte yatırım mantıklı gelmese de biz kriz dönemlerinde yatırım yapmayı seven bir firmayız. Herkesin geri vitese takdığı bir dönemde biz ileri vitese takmayı seviyoruz. Buna vizyonda diyebilirsiniz. Herkesin malını satmak istediği dönemde biz mal almak için masaya oturuyorduk. Biz yatırım planlarımızı uzun vadeli yapmayı tercih ediyoruz. 2025 yatırım planımızı dahi belirlemiştik. Eğer pandemi olmasaydı 2025 yılında tamamı sıfır 150 araçlık bir filo oluşturmak için çalışmalar yapıyorduk. Mercedes-Benz’in de bu planlamalarımızda ciddi katkıları, destekleri oldu” dedi.


Pandemi olmasaydı 30 Sprinter, 40 Tourismo alacaktık


Pandemi sürecinin yatırım planlarını da etkiledeğini belirten Ali Rıza Çelebi, “2020 yılından çok umutluyduk. Aslında turizm sektörü 2017 yılından beri yükseliş trendinde. 2019 çok güzel geçmişti, kiralık araçlarla birlikte 200 araçlık bir filoya ulaşmış ve 300 bin kişi taşımıştık. Bu yıl için de beklentilerimiz çok olumluydu. Bu beklentiler doğrultusunda yeni araç yatırımlarımızı planladık. 30 Sprinter almak istiyorduk, ama pandemi ile bunu 15 adete düşürdük. Nisan ve Ekim ayında 20’şer adet Tourismo yatırımımız vardı. Bunu da erteledik” dedi.


Pandemi ile araç talepleri de değişmeye başladı


Pandemi ile birlikte güvenli taşımacılık anlamında da yeni talepler oluştuğunu belirten Ali Rıza Çelebi, “Artık insanların seyahat taleplerindeki araç istekleri de farklılaştı. Daha küçük ve özel şekilde transfer veya tura çıkmak istiyorlar. Ben önümüzdeki süreçte filoların yüzde 15’lik kısmını oluşturan Sprinter türü araçların yüzde 50’lere varan bir seviyeye ulaşacağını öngörüyoruz. Bu vizyon doğrultusunda yatırım yapıyoruz. Otobüs grubu da olacak ama ağırlı olarak Sprinter şeklinde araçlarla olacak”dedi.

2019 seviyelerini 2024’te görebileceğiz


Türkiye’de turizmin tekrar ivme kazanmasının 2022 yılında olacağını belirten Ali Rıza Çelebi, “2021 pas geçeceğiz. Pandemi sürecinde aşının bulunması veya virüsün bulaşma özelliğini yitirmesiyle 2019 seviyelerini ise 2024 yılında görebileceğiz. Bu süreçte sektörün sahibinin olmadığını, destekçisinin olmadığını gördük. Sektörün varlığının devamını isteyen bir yapı da yok” dedi.

Şehirlerarasında firma satın alma

Şehirlerarasında bir firmayı satın alma girişimleri olduğunu belirten Ali Rıza Çelebi; “Bunun en büyük nedeni de riskleri dağıtmak önemli. Şehirlerarasında 81 ilde verimli olmak mümkün değil ama 55-60 ilde verimli çalışmak mümkün. Şehirlerarası bizim beklentilerimizi karşılıyor” dedi.

Grand Vizyon kuruluş


Şirketlerinin resmi ünvanının Grand Tur olduğunu marka isminin Grand Vizyon olduğunu belirten Ali Rıza Çelebi; 1996 yılında rahmetli abim Seyhan Çelebi tarafından kuruldu. 2002 yılında vefat etti. 2002’den sonra biz bayrağı tuttuk. İstanbul merkezli başladık. Türkiye’de turizmin doğduğu yer olan Sultanahmet’te kurulduk. 2007’ye kadar da orada faaliyetimiz devam etti. Daha sonra Harbiye’deki yerimize geçtik. Turizm taşımacılığının yanısıra seyahat acenteliği, özel transferler, kamunun organizasyon işlerini yaptık. Bir dönem filo kiralama da yaptık. Bir iki araçla başladığımız bu işte bir süre sonra ilerlemek zorunda olduğunuzu görüyorsunuz. Bir yandan satın alma ve hizmet üretme gücünü ortaya koymak adına kurumsallaşmaya doğru adım adım gidiyorsunuz. 170’e yakın çalışanımız. Şu an bu alımla birlikte 100’ün üzerine çıktı. Büyük otobüs 52 adet, 35 adet Otokar Mega, 4 adet Doruk otobüsümüz, 17 Sprinter ve 2 Vito ile birazda binek araçlarımız var” dedi.

Pandemi ile Sprinter ve Vito’ya ilgi daha da arttı

Mercedes-Benz Otomotiv Tic ve Hiz. A.Ş Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Serdar Yaprak, 15 araçlık Sprinter yatırımının böyle bir dönemde önemli bir alım olduğunu belirterek, “ Sprinter araçlarımız pandemi ile değişen araç talebine yönelik de ihtiyaçları karşılıyor. Antalya, Marmaris, Kuşadası, Bodrum da uçaktan ziyade belli küçük grupların bu tür araçları talep ettiğini görüyoruz. Sprinter ve Vito’ya bu anlamda yogun bir ilgi var. Grand Vizyon Turizm’de vizyoner bir yaklaşımla hareket etti ve bu yatırımı yaptı. Yeni araçların firmaya hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum. Gelecek Otomotiv, 2019 yılında güzel işler yaptı, bu yılda güzel işler yapıyor” dedi.


HTA pazarında büyüme yüzde 50

HTA pazarının 2019’a göre ilk 8 ayda yüzde 50 yükseliş yaşadığını belirten Serdar Yaprak, “Hafif ticari araç pazarı 8 aya rağmen pandemiye rağmen yüzde 50 yukarda. Bu yıla çok iyi başladık. En yüksek adetli filolarını 2013-1015 yılları arasında yaptık. Aradan geçen süre ertelenmiş bir talebi de gösteriyor. Bayilerimize, “ 2019 Ekim-Kasım ayında hazırlanın 2020 iyi bir sene olacak” dedik. Şubat ayının hızı bu senenin hızını gösterdi. Ancak pandemi araya girdi. Yine de yükselen bir pazar seviyesi var. İkinci el fiyatları çok yükseldi. Ticari araç konusunda ikinci eli bizim gibi iyi yöneten marka yok. Aracımızı hep Cumhuriyet altını olarak değerlendiriyoruz. 1 Temmuz itibariyle satılan her aracımıza 3 yıl garanti verdik. Geçen yıl otomobil hafif ticari toplam 480 bin araç satıldı. Bizim öngürümüz bu yıl 650 bin. Temmuz ayı en yüksek ay oldu. Daha önce 83 bindi. Bu yıl Temmuz ayı 87 bin oldu. Talep hala yüksek” dedi.

HTA servis hizmetine de başladık

Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Bekir Koman’da, “1.5 yıldır İstanbul’da HTA tarafında da faaliyet gösteriyoruz. 15 adetlik satış iyi bir seviye. Bundan memnunuz. İyi bir ekip kuruyoruz. Daha da iyi olacağız. Servis hizmetlerimize de başladık. Daha çok yeni. Birtakım yatırımlarımız daha olacak. Servis tarafında da müşterimizin yanında olacağız. Hem otomobil hem HTA tarafında beklediğimiz gibi gidiyoruz. Gelecek Otomotiv olarak büyüme trendimiz var bu trend devam edecek. Bu sene yine önemli teslimatlar gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Sprinter araçlarımızın Grand Vizyon Turizm’e hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyoruz” dedi.






Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159