MAPAR’dan Sümer Seyahat’e MAN Lion's Coach

banner113

Sümer Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Sümer Yığcı, “Turizmde işaretler iyiye gidiyor. Antalya bu yıl çok daha iyi. Biz de bu yıl, çok daha iyi olacağız. Acentelerimiz bizden Man Lion's Coach istedi, biz de bu doğrultu da yatırım yaptık. 17 araçlık filomuzda MAN yatırımı 10’a ulaştı” dedi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 19.03.2018, 10:42 19.03.2018, 11:02 Taşıma Dünyası
 MAPAR’dan Sümer Seyahat’e MAN Lion's Coach
Turizm taşımacısı 2018’e umutla bakıyor. Turizm tarafında yaşanan olumlu gelişmeler taşımacıyı da yeni otobüs yatırımına yönlendiriyor. MAN’ın İkitelli’deki merkezinde 12 Mart Pazartesi günü düzenlenen törenle MAPAR tarafından Sümer Seyahat’e MAN’ın yeni otobüsü Lion's Coach teslim edildi. Törene turizm taşımacılığı alanının duayen isimlerinden TTDER Başkanı ve Sümer Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Sümer Yığcı, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yığcı, Operasyon Müdürü Cengiz Aladağ, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Otobüs Satış Müdürü Önsel Demircioğlu, MAPAR Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin katıldı. 

İşaretler iyi 
Taşıma Dünyasına açıklamalarda bulunan Sümer Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Sümer Yığcı, “İşaretler iyiye doğru gidiyor. Antalya geçen yıldan çok daha iyi. Biz de turizm taşımacısı firma olarak çok daha iyi olacağız” dedi. 

17 otobüsün 10’u MAN 
“Acentelerimiz bu aracı istiyor” diyen Sümer Yığcı, “Biz de bu doğrultuda yatırım yaptık. Filomuzda 17 araç var. Bunların 10 adedi MAN otobüslerden oluşuyor. Bu işbirliğinde MAPAR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yalçın Şahin’in bize gösterdiği ilginin çok büyük etkisi var” dedi. 

Sümer Europa ile Avrupa’ya 
Sümer Europa adında bir şirket kurduklarını ve yurtdışına bu şirket adıyla açılım yaptıklarını belirten Sümer Yığcı, “Bulgaristan’a yönelik yeni bir çalışma başlattık. İnşallah çok olumlu olacak. Buradan Avrupa’nın başka ülkelerine de açılım yapacağız” dedi.

MAPAR Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin kendileri için önemli bir gün olduğunu açıkladı: “Bizim için çok önemli bir gün. Sektörümüz duayen ismi TTDER Başkanı Sümer amcamıza yeni aracımız 13 metrelik 55 kişilik Lions Coach ilk aracımızı teslim etmekten büyük bir gurur duyuyoruz.  Ayrıca, bizi gururlandıran Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde, İstanbul’da karşılaşacağı dünyanın en önemli kulüpleri arasında yer alan Bayern Münih takımını bu otobüs taşıyacak. Bu da büyük bir mutluluk. İnşallah teslimatlarımızın devamı da gelecek. Sümer amcaya araba satmak bize onur veriyor. Bu aracın satışında Sayın Önsel Demircioğlu’nun çok büyük katkısı var. Acente bu aracı istedi diye Sümer amca tercihini bu yönde kullandı. Markamız adına teşekkür ediyoruz.” 

Sektöre hayırlı olsun 
MAN’ın bu yıl pazara yeni sunduğu araçlarla beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirten Yalçın Şahin, “Sektörümüzün uzun süredir beklediği 13 metrelik Neoplan Tourliner, Fortuna Lions Coach aracımızı sektörümüze sunduk. İyi bir sene olacak. Hem turizm hem şehirlerarasına bu araçlarımız hayırlı olsun. Bol kısmetler, bol nasipler” dedi.
Bu yılın toplam otobüs pazarının 600 civarında olmasını beklediklerini ifade eden Yalçın Şahin, “600 ve üzerine çıkacak toplam pazarda, MAN olarak 150-200 arasında yer alırız. Bu satışların 100 adetini MAPAR yapar. Turizm şu anda çok iyi. Antalya’ya 12-20 milyon arasında turist geleceği söyleniyor. Bu hareketliliğin bu yıl turizm taşımacısına da yansıyacağı düşüncesindeyim. Sadece turizm taşımacısı tarafına 100 dolayında bir otobüs satışı olur. Şubat ayında başladı alımlar. İkinci el piyasası da hızlandı. Hatta 2011-2012 modelde olan otobüslerin Aralık ayına göre 5’er bin Euro arttı. İkinci eldeki artış turizm tarafındaki iyileşmenin kuvvetlendiğini gösteriyor. Şehirlerarası tarafında 4 büyük ulusal firmanın büyük alımlar yapabileceğini düşünüyorum” dedi.    

Buy-back sistemi
Türkiye’de hem ikinci elde hem de sıfır araçta buy-back veya kiralama sistemini ilk yapan bayilerden birisi olduklarını belirten Yalçın Şahin, “Bunu da neden yaptık? Hepimizin bildiği gibi, 2000 yılına kadar otobüsler kendini iki yılda amorti ediyordu. Şu anda araçlar 7 yılda amorti etmeye başladılar. Alıcılar 5 veya 7 yılda kâra geçecekleri için buy-back veya kiralamayı daha rahat görüyorlar. İkinci elde araçlar değer kaybı yaşıyor. Bundan sonraki süreç doğru fiyat veya buy-back kiralama olarak yürüyecek gibi görünüyor” dedi.  


Man Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Bölge Satış Yöneticisi Önsel Demircioğlu
da, “Sektörün duayen ismi Sayın Sümer Yığcı’ya otobüs satışı yapabiliyor olmak benim açımdan onur ve gurur verici. İlk Neoplan Tourliner aracı da kendisine vermiştik. MAN, ilk Lions Coach aracı teslim etmenin mutluluğunu yaşıyor, sektörümüz için hayırlı olsun. Umudumuz, bu senenin sektörümüz için bol kazançlı olması” dedi. ■




Başkaptan Kamil Arık, 22 yıldır kaptanlık yapan Turgut Öz,Yeni Lions Coach aracı kullanacak. Kaptan Öz de bu yıldan çok umutlu ve sektör açısından iyi bir yıl yaşayacaklarına inandıklarını söyledi.  


Bayern Münih’i taşıdı 
Sümer Seyahat’in Lions Coach otobüsünün ilk seferi Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi rövanş maçı için 13 Mart Salı günü İstanbul’a gelen Bayern Münih’i taşımak oldu.  

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159