banner69

Mercedes-Benz Türk'ten Turizm Taşımacılarına İftar

banner113

Turizm Taşımacılar Derneği ve Tüm Otobüsçüler Federasyonu’nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği Mercedes-Benz Türk ana sponsorluğunda yapıldı. İftar yemeğinde yeni Sprinter da taşımacılara tanıtıldı.

banner114
TURİZM TAŞIMA 30.05.2019, 09:37 30.05.2019, 23:12 Taşıma Dünyası
Mercedes-Benz Türk'ten Turizm Taşımacılarına İftar
22 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleştirilen iftar yemeği Lütfi Kırdar Havuzbaşı’nda yoğun bir katılımla yapıldı. Yemeğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Yolcu ve Eşya Taşımacılığı Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Doğan ile bölge müdürlüğü personeli, sivil toplum örgütleri yöneticileri ile çok sayıda üretici firma yöneticisi, bayi yetkilileri ve sektör mensupları katıldı. 

Yaz sezonu hareketli geçecek

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi ve TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, yeni sezonun sektör için hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini dileyerek şunları söyledi: “Ramazan ayının yaz sezonundan bahara doğru çekilmesi ve 9 günlük bayram tatili sektöre çok büyük bir hareketlilik getirecek. Okulların kapanması ile birlikte hareketlilik devam edecek. Bu fırsatı sektörümüzün iyi değerlendirmesi ve maliyet hesaplamalarını iyi yapması büyük önem taşıyor. Yeni havalimanın taşınması da sektöre büyük bir fırsat sağladı. Özelikle İstanbul-Ankara hattı başta olmak üzere kısa hatlarda yüzde 15-20 dolayında bir yolcu artışı elde edildi. İstanbul-İzmir Otoyolu tamamlandığında da Ege hattında da çok ciddi bir hareketlilik olacak inancındayım.” 

9+1 araçların mağduriyeti 

Yeni havalimanı çıkışında turizm taşıtlarına yönelik yapılan uygulamanın yarattığı mağduriyetlere de değinen Yıldırım, “Ulaşım alanındaki mevzuatların çelişkileri nedeniyle sektörümüz mağdur ediliyor. 9+1 taşıtlar otobüstür. Bunlara yatırım yapan sektör mensuplarımızın taşıtlarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yol izin belgesi vermemesi sıkıntı yaratıyor. Türkiye’nin turist profili değişti ve özellikle Arap turistler aile boyu seyahatlerinde genellikle 9+1 araçları tercih ediyor. Binlerce araç yatırımı yapıldı. Buna mevzuat açısından da bir çözüm bulunmalı. Turizm taşımacılığının önüne engeller oluşturmayacak mevzuat çalışmalarını yapacağız. Gerektiğinde hak aramasını biliriz. Hiç kimsenin yönetme gücünü kötüye kullanma hakkı yok. Bu sektör bugüne kadar hiç kontak kapatmadı” dedi. 

Bayram yoğunluğunda taşıma güvenliğine tüm sektör mensuplarının özen göstermesinin büyük önem taşıdığını da belirten Yıldırım, iftar yemeğinin organizasyonunda çok büyük emeği geçen TTDER Genel Sekreteri Mehmet Öksüz’e ve sponsorlara çok teşekkür etti. 


Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz’e, verdikleri desteklerden dolayı TTDER Başkanı Sümer Yığcı ve Genel Sekreter Mehmet Öksüz, Bandırma Vapuru resmedilen bir plaket sundu. 

Siz varsanız, biz varız 

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz de, “Sektör mensupları ile bir arada olmak onur verici. 10 yıl önce Sprinter aracımızı sizlere tanıttık ve bu süreçte bu araca yönelik aklı hep sizden aldık. Siz teveccüh ettiniz ve en çok tercih edilen ürün haline geldi. Hatta o kadar iyi bir iş oldu ki Sprinter araçlarımızı deniz aşırı ülkelere ihraç etmeye başladık. Sizlerin hep yanınızda olmaya çalıştık. Bu siz bu işten para kazanabilirseniz, biz varız. Bu işin daha da ileriye gitmesi için de çalışacağız. Sizin nasıl bir araca ihtiyacınız olduğu, nasıl bir finansmana, bakım paketine, hangi takas imkanına ihtiyaç olduğuna dikkat ettik ve başarılı olduk. Şu anda ümit vaat eden iş kolu da turizm sektörü olduğunu gösteriyor” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159