banner69

Mesnevi Turizm’e 20 Tourismo

banner113

27 Mayıs Salı günü Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen törenle Mengerler Ticaret Ankara Motorlu Araçların satışını gerçekleştirdiği 20 adet Tourismo 15’in teslimatı Mesnevi Turizm’e yapıldı. Tourismo otobüslerin tamamı takas, kredi ve kasko ile satıldı.

banner114
TURİZM TAŞIMA 02.06.2014, 11:10 02.06.2014, 11:15 Taşıma Dünyası
Mesnevi Turizm’e 20 Tourismo
Mercedes-Benz Türk’ün Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen teslimat törenine Mesnevi Turizm sahibi Ünal Öztürk, ortaklar Mustafa Öztürk ve Fatih Öztürk, Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Kısım Müdürü Murat Kızıltan, BusStore Müdürü Haluk Burçin Akı, Mercedes-Benz Finansman Türk Otobüs Satış Finansman Müdürü Uğur Erdinç ve Mercedes-Benz Finansman Türk Otobüs Finansman Satış Koordinatörü Kemal Üşenmez, Mengerler Ticaret Türk AŞ Ankara Genel Müdürü Ünal Keskin, Ankara Otobüs Satış Müdürü Şenay Güngör, Kamyon Satış Müdürü Ferhat Gürbüz katıldı. 

Ünal Öztürk, Türk ekonomisinin istikrarına güvendikleri için bu yatırımı yaptıklarını belirterek, “Turizmin Türkiye’nin geleceği olduğuna ve ekonomideki istikrarlı yapının süreceğine inandığımız için bu yatırımı yaptık.  1970’li yıllarda turizm işini chovrolet taksi ile yapıyorduk. Daha sonra adım adım otobüslerle bunu yapmaya başladık. Ben turizm sektörünün büyüyeceğini o günlerden gördüm. İşimizin ağırlığının turizm olmasına bu nedenle karar verdik. En iyi hizmeti memleketimiz için yapmaya odaklandık ve bu şekilde sürdürüyoruz. Üç bin lira kredi için on gün bankanın önünde beklerdik. Sağolsun, Mercedes-Benz Finansman her desteği bize veriyor. Gururluyum. Artık yatırım yapmak cesaret işi. Turizm sektöründe hiçbir firma bir anda 20 araba almaz. Turizm sektörü pamuk ipliğine bağlı. Her olumsuz gelişme turizm sektörünü büyük oranda etkiliyor” dedi.  

Filonun yüzde 80’i Mercedes 

20 adetlik yatırımla 250 özmal araçlık bir filoya ulaştıklarını belirten Ünal Öztürk, “Servis taşımacılığında 400’e yakın aracımız var. Turizm alanında 120 kiralık aracımız var. Filomuzun yüzde 80’ini Mercedes markası oluşturuyor. Uzun süredir tercihimiz Mercedes markasından yana oluyor” dedi.

Bu yıl turizm çok iyi 

2014 yılının turizm sektörü açısından çok iyi gittiğini de belirten Ünal Öztürk, “Çok güzel başladı, harika bir yıl olacak. İstanbul turizmin merkezi son beş senedir araçların plakasını İstanbul ağırlıklı olarak oluşturuyoruz.  Ankara, Kapodokya, İzmir ve İstanbul’da şubelerimiz var. Yunanistan, İtalya, İspanya, Fransa, Bulgaristan’a yönelik turlarımız var” diye konuştu.

Hizmet kalitesiyle rekabet

Turizm taşımacılığı alanında firma sayısının artmasının risk oluşturmadığını belirten Ünal Öztürk, “İyi hizmet verirseniz fiyatta rekabet yapmanıza gerek kalmaz. Biz hiçbir zaman fiyat rekabetine girmedik. Kaçan iş olursa da geri gelir. ‘Daha ucuzunu bulduk’ diye bizden çok iş geçti, ancak iki ay sonra tekrar geldiler. Bu yüzden fiyat rekabetine hiç girmedik. Bu iş herkese yetiyor. Taşıma modlarının gelişmesinden otobüsçünün korkmasına gerek yok. Turizm sektörünün büyümesi bu sektöre yeter. Herkes yaptığı işin karşılığını alır. Turizm ve servis taşımacılığında güvenliğe çok önem veriyoruz. Şoförlerimizi yorgun şekilde yola göndermemeye çok dikkat ediyoruz. 200 km yol yapan şoförümüz dinlenir. Bu dikkat ve özen trafik kazaları yaşamamızı önlüyor. Hiç ölümlü kazamız olmadı” dedi. 

Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu, kazasız ve bol kazançlı bir yıl dilediklerini belirterek, “Çok sık seyahat yapıyoruz. Ben her gittiğimiz yerde, otelin önünde Mesnevi Turizm’in otobüsünü gördüğümde mutlu oluyorum. Turizm sektörü önemli bir istihdam yaratıyor. Bu satışta emeği geçen tüm arkadaşlarımıza bayimize, finansman ve ikinci el ekibimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Mengerler Ticaret Ankara Motorlu Araçlar Genel Müdürü Ünal Keskin, “İşinizi iyi yapıyorsanız başarı muhakkak geliyor. İşini iyi yapan ve sektörünün lideri haline gelmiş Mesnevi Turizm’e araç teslim etmekten gururluyum. Bol kazanç ve kazasız ve hayırlı işler verir. Bu birlikteliğimiz devam eder ve bundan sonraki 20 adetlik yatırımda da ilave ederiz. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159