Otobüsü yakala, tarihe yolculuğa başla!

banner113

TÜRSAB Müze Girişimleri ve TEMSA işbirliğiyle Müzelere ücretsiz ulaşım olanağı.

banner114
TURİZM TAŞIMA 09.06.2014, 12:38 09.06.2014, 13:14 Taşıma Dünyası
Otobüsü yakala,  tarihe yolculuğa başla!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Müze Girişimleri ve TEMSA’nın ortak projesi “Otobüsü Yakala, Tarihe Yolculuğa Başla” projesi kapsamında TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Müzekart ve Müzekart+ sahipleri, her gün Taksim’den Tarihi Yarımada’ya, oradan da Sabancı Müzesi’ne ücretsiz ulaşım olanağına kavuştu.

TÜRSAB Müze Girişimleri; yerli ve yabancı turistlerle müzeleri ziyaret etmek isteyen İstanbulluların Tarihi Yarımada’ya ulaşımını kolaylaştırmak için TEMSA ile işbirliğine imza attı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen  “Otobüsü yakala, tarihe yolculuğa başla!” projesi kapsamında TEMSA tarafından tahsis edilen konforlu bir otobüs, Haziran’ın üçüncü haftasından itibaren her gün saat 10:00’da Taksim Meydanı’ndan Sultanahmet’e hareket edecek.  Koltuk arkası ekranlarda Anadolu’daki tarihi ve kültürel değerlerle ilgili kısa filmin gösterileceği otobüs, saat 13:00’te Sultanahmet Meydanı’ndan ayrılarak uluslararası modern sergilere ev sahipliği yapan Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’ne yola çıkacak. Otobüs, saat 15:30’da Sakıp Sabancı Müzesi’nden ayrılarak Taksim’e geri dönecek. İstanbul’un en prestijli müzelerine ücretsiz ulaşım hakkından kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Müzekart ve Müzekart+  sahipleri yararlanabilecek.
Proje basın toplantısı 3 Haziran Salı günü İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde yapıldı. Toplantıya İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Dursun, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Müze Girişimleri Müzesi Genel Müdürü Ufuk Yılmaz, Proje Geliştirme Merkezi Genel Müdürü Aşkım Darcan,  Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Bölge Satış Yöneticileri Baybars Dağ, Sonat Demirci, Feridun Tanır katıldı. 

Bölge daha da hareketlenecek 

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Emre Bilgili, “Yeni bir İstanbul kültür turizm projesi ile TÜRSAB yine bizimle. Müzeler bölgesindeyiz, 10-12 milyon ziyaretçinin geldiği bu alanı daha efektif değerlendirmek gerekir. Bunun gibi birçok proje yapılmasına ihtiyaç var. Bu proje ile bu bölge biraz daha hareketlenecek. Bu bölgenin potansiyelinden başka alanlara kaydırılmış olacak ve başka bağlantılar kurulabilecek. Dolayısıyla bu projeyi büyük bir sevinçle karşılıyoruz. TÜRSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy ve Temsa Genel Müdürü Sayın Dinçer Çelik ve yetkililerine çok teşekkür borçluyuz. Bu projenin yanında başka projeler de yapmak gerekir. Çok sevinçliyiz. Bu projenin başarıya ulaşmasını ve bu projeden daha başka projeler doğmasını arzuluyoruz. Hepinize teşekkür ediyoruz” dedi. 

TÜRSAB ve Temsa’dan turizme ulaşım katkısı 

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Dursun, “TÜRSAB önemli bir projeye imza atmış oldu. Bu alan dünyada bir örneği olmayan, metrekare başına en çok tarihi eserin düştüğü ve bu tarihi eserlerin derinliğini çok yoğun olarak gösterdiği bir alan. Burada arkeolojik kazıların tarihsel geçişini görmek mümkün. TÜRSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy şahsında klasik ve hantal devlet kültür bürokrasisine girişim ruhunu getirdi. Bu, projelerin ilki. Bu alana insanların doğru ve rahat şekilde ulaşması önemli. Topkapı Sarayı deyip, Topkapı Otogarı’na giden çok kişiyi hatırlıyorum. Bizim doğru yönlendirmemiz, kolay ulaşımı sağlamamız, sağladıktan sonra karşılayan ağırlayan olmamız lazım. Tabii, mümkün olduğu kadar insanları tutmamız ve hoşca vakit geçirmelerini sağlamamız lazım. Temsa, burada, girişim ruhuyla katkı sağlamaya başladı. Güzel bir proje ile burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Katkısı olanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tarihe yolculuk başladı

Temsa Global Genel Müdürü Dinçer Çelik de “Turizm sektörü büyümeye devam ediyor. TÜRSAB’ın güzel çalışmalarına küçük de olsa bir katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz. Temsa olarak, turizmin gelişimine katkı sağlayacak her projenin içinde yer almak bizim önceliklerimiz arasında. Turistler tarihi mirasımızı keşif yolculuklarına Prestij otobüslerimizle çıkacaklar. Böylece müzelere ulaşım, konforlu bir seyahat süreci ile sağlanmış olacak. Ayrıca seyahat süresinde turistlere araçlarımızda yer alan koltuk arkası ekranlarda Anadolu’daki tarihi ve kültürel değerlerle ilgili kısa film gösterilecek. Temsa 65 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyor.  Binlerce Temsa otobüsümüz yurtdışında ülkemizin gururu oluyor. Bu proje ile de turizmin gelişimine, ülkemizin değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacağımız için çok mutluyuz. Bundan sonra da turizm sektörünün gelişimine yönelik her projenin içinde yer almaya devam edeceğiz. Bu önemli işbirliği için bize yol açan TÜRSAB’a teşekkür ediyoruz ve başarılar diliyoruz” dedi.

Temsa’ya teşekkür ediyoruz 

İstanbul’a gelen turistler için tarihi mekanları daha rahat gezilebilir ve kolay ulaşılabilir hale getireceklerinin altını çizen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Bugün bu mekanda insanlık ve uygarlık tarihinin mihenk taşları içindeyiz. Burada tarih yatıyor. Bir kültür sorumluluk projesini burada tanıtmak istedik. Sabancı ailesinin kuruluşlarından biri olan Temsa ile bu projeye birlikte imza attık. TÜRSAB olarak tüm kültürel faaliyetlerin içinde olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz. Biz çağıran, karşılayan ağırlayan müze anlayışını getirmeye çalışıyoruz. Otobüsü yakaladığınız zaman tarihi yolculuğa başlıyorsunuz. İlkleri hep burada başlattık. Bugün de ücretsiz ulaşım işlemini ilk kez gerçekleştiriyoruz. İstanbul’a gelen turistleri tarihle buluşturacağız, tarihimizi öğreteceğiz, kültür varlıklarımızın ne olduğunu göstermeye çalışacağız, her kolaylığı turistlerimize ve vatandaşlarımıza sunacağız. Tarihi miras; gezildikçe, görüldükçe korunur, korundukça yaşatılır. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı ile uyum içinde çalışıyoruz. Bu bizim ekmeğimiz ve en önemlisi itibarımız. Burada bize destek veren Temsa ailesi ile yaptığımız çok çalışma var, ama bu, en önemlisi. Çok şeyle hatırlanırsınız, ama yaptığınız kültür varlıklarına yönelik hizmetlerde, kütüphanelerde ve hafızalarda yer edinirsiniz. Temsa bunu imza attık. Temsa gibi kuruluşların kültür sorumluluk projelerinde yer almaları bizi çok memnun ediyor. Destek verdikleri için Temsa’ya teşekkür ediyoruz. Türkiye’yi gezmemek kayıptır, bilmemek ayıptır. Böyle bir projede olmaktan çok mutluyuz” dedi. 

Konuşmaların ardından Başaran Ulusoy,  TEMSA Global Genel Müdürü Dinçer Çelik’le birlikte otobüse binerek “Tarihe yolculuğu başlatıyoruz” dedi. ■

Müzelere rahat ve konforlu ulaşım

Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl: “Biz, bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyoruz. Çok değerli TÜRSAB ile birlikte bu proje ile amaç müzelerin daha fazla gezilmesini sağlamak. Bir farkındalık yaratarak yerli turistlerin de müzelere ulaşımını kolaylaştırarak, daha konforlu hale getirerek müzelerde sergilenen eserleri daha fazla ziyaretçi görmesini sağlamak. Burada ticari kaygıdan ziyade bir sosyal sorumluluk projesi ile turizm sektörüne ve ülkemize katkı sağlamayı hedefledik. Böyle güzel bir projenin içinde yer almaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. 

29 milyon 500 bin ziyaretçisi 

TÜRSAB Müze Girişimleri Genel Müdürü Ufuk Yılmaz: “Ülke turizmimiz için çok önemli bir proje hayata geçti. İstanbul’da bir yılda müzeleri ziyaret eden ziyaretçi sayısı 29 milyon 500 bin. Bunun yüzde 70’ini yabancı turistler oluşturuyor. Topkapı Sarayı,  Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Arkeoloji Müzesi’nin de bulunduğu Tarihi Yarımada, İstanbul’u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilk adresi.  Her yıl yaklaşık 12 milyon kişi, bölgedeki müzeleri ziyaret ediyor. Sadece Topkapı Sarayı’nı ziyaret edenlerin sayısı yılda 3.5 milyona ulaşıyor. Bu proje ile turistler konforlu ve ücretsiz bir seyahat süreci ile müzelere ulaşabilecekler. Temsa’ya turizme verdiği destek için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159