banner69

System Transport filosuna 2 Tourismo 15 kattı

banner113

İki adet Tourismo ile birlikte 2019’un ilk 6 ayında 5 milyon TL’lik araç yatırımı yapan System Transport, yılı 10 milyon TL’lik araç yatırımı ile kapatmayı hedefliyor.

banner114
TURİZM TAŞIMA 20.06.2019, 15:32 20.06.2019, 15:37 Taşıma Dünyası
System Transport filosuna 2 Tourismo 15 kattı

Mercedes-Benz Türk bayii Hassoy Otomotiv System Transport şirketine 2 Tourismo 15 teslimatı gerçekleştirdi. 2 Tourismo 15 Mercedes-Benz Türk’ün Hadımköy Lokasyonunda düzenlenen törenle Hasssoy Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Cenk Soydan tarafından System Transport sahibi Taşkın Arık’a teslim edildi. Araçların teslim töreninde Taşkın Arık’ın eşi Sema Arık, oğlu Ata Taşkın Arık ve kızı Yağmur Arık da hazır bulundu. System Transport sahibi Taşkın Arık yeni araç yatırımları ve turizm taşımacılığına yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu.



Turizm tarafında yüzde 25 artış var


2019 yılının ilk 6 ayında 5 milyon TL’lik araç yatırımı yaptıklarını belirten Taşkın Arık, “Isuzu Novo Lux, Otokar Sultan, Mercedes Benz Sprinter ve iki Tourismo 16-5 yatırımı ile 5 milyon TL’lik araç yatırımı yaptık. Zor bir dönem olmasına rağmen araç yatırımı yapabilmemizde en önemli etken ise günümüzün şartlarına uygun hareket etmemiz, hesabımızı iyi bilerek çalışma şekli oluşturmamızdır. Şu anda yatırım yapılması gereken bir dönem. Çünkü turizm de geçen yıla göre ilk 6 ayda yüzde 25’lik bir artış var. Bu talep artışını karşılayacak yeterli nitelikte de araç bulunmaması nedeniyle System Transport’un yatırım yapma gerekliliğini ortaya çıkarıyor” dedi.



Yıl 10 milyon TL yatırım ile kapanacak


Yılın ikinci yarısında da yine 5 milyon TL’lik araç yatırımı planı yaptıklarını belirten Taşkın Arık, “Üç büyük otobüs ve Mercedes-Benz Sprinter yatırımı şeklinde olacak. Yılı toplam 10 milyon TL’lik araç yatırımı ile kapatmış olacağız. Şu an iki Tourismo 15 yatırımı ile filodaki öz mal araç sayımızda 42 oldu” dedi.



Herkesin yatırım yapmaması önemli bir fırsat


Son üç yıldır ekonomide yaşanan zorluklarla taşımacıların da büyük finansman sıkıntısı içinde olduğunu belirten Taşkın Arık, “Burada en önemli avantajımız borçlarımızı zamanında ödemiş olmak ve borçsuz şekilde ilerlemek oldu. Turizm sektörü yeni kendine geliyor. Ama finansman desteği tam verilemediği ve taşımacının da elinde nakit parası olmadığı için yatırım yapmakta zorlanıyor. Bu dönemde herkesin yatırım yapamamasını da ben iyi müşterileri yakalamak adına bir avantaj ve fırsat olarak görüyorum. Şirketimin cirosunda geçen yıla göre yüzde 30’luk artış yaşıyoruz. Geçen yılın cirosunu yakalamış durumdayız. İyi arabaya iyi para, kötü arabaya kötü para veriliyor. Ben iyi araç kullanıyorum, iyi para kazanıyorum. Yüksek model araç ve iyi personelle çalıştığınızda karşılığını alıyorsunuz zaten. Geleceği System Transport ile şekillendireceğimize inanıyoruz. Burada farkımız dinamik olmamız ve doğru iş yapmamız da ” dedi.



Mercedes tercihi


Mercedes-Benz Türk Tourismo yatırım tercihinde de sunulan finans imkanlarının çok önemli bir etken olduğuna değinen Taşkın Arık, “Bu yaklaşım devam ettiği sürece yine tercihim Mercedes olacak” dedi. İşbirliği sürecinde Hassoy Otomotiv’in de önemli katkıları olduğuna değinen Taşkın Arık, “ genel müdüründen. Otobüs satış müdürüne her personeline kadar Hassoy’un yakın ilgisi ve desteği var. Ben burada “aklı olan Hassoy’u kullanır” diyorum” dedi.



U-ETDS ‘de erteleme olmayacak


30 Haziran’da U-ETDS yaptırımlarının başlaması konusunda da değerlendirmede bulunan Taşkın Arık, “Bir kez daha erteleme olmayacağını ve 1 Temmuz itibariyle de denetimlerin başlayarak yaptırımların uygulanacağını düşünüyorum” dedi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159