banner69

TTDER Genel Kurulu 24 Mart’ta

banner113

Turizm Taşımacıları Derneği, Yönetim Kurulu Toplantısını, 26 Şubat günü gerçekleştirdi. TTDER Genel Kurul tarihi 24 Mart 2018 Cumartesi günü olarak belirlendi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 05.03.2018, 10:00 05.03.2018, 10:06 Taşıma Dünyası
TTDER Genel Kurulu 24 Mart’ta
TTDER Başkan Sümer Yığcı’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıya TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım da katıldı. Toplantıda, ilk olarak TTDER üyeliğine başvuran 4 şirketin başvurusu kabul edildi. Bu firmalar Tokerler Turizm Taşımacılık Nakliye’den Mehmet Mutlu Toker, ARS Taşımacılık’tan Bülent Aslan, Kaan Turizm Taşımacılık’tan Serkan Taner,  Huntur Turizm’den Erhan Özkılıç. Turizm Taşımacıları Derneği Genel Kurulu 24 Mart 2018 Cumartesi günü, dernek merkezinde gerçekleştirilecek. Yönetim Kurulu, tüzük değişikliğine yönelik görüşmeler de yaptı. 

Turizm taşımacılığı örgütlenmesi
TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, şehirlerarasında D1 belgeli, 350 firmanın 7 bin 600 civarında otobüsünün, turizm tarafında ise 2 bini aşkın belgeli firmanın küçük büyük 40 bin civarında araçla hizmet verdiğini söyledi. Yıldırım, “40 binlik bir çatı çok daha etkin olur. Bölgesel örgütlenmelerle birlikte çok daha büyük bir sivil toplum örgütlenmesine ihtiyaç var. Bu yapıyı güçlendirmemiz gerekiyor” dedi. 

Ulaşımın geleceği…
Dünyada ulaşımın yeniden şekillendiğine dikkat çeken Yıldırım, “Meslektaşlarımızın bir bölümü için sıkıntı oluşturan UBER’e yönelik dava açtık, büyük bir ihtimalle de kazanacağız. UBER İstanbul’da, Ankara’da yasaklandı. UBER olmalı mı, olmamalı mı? UBER bir yazılım şirketi. Dünyada ulaşımın geleceği yeniden şekilleniyor. Artık herkesin otomobili, minibüsü olmayacak. Şirketler insanların ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak. Aylık ulaşım bedeli diye bir fatura gelecek. 2040’ların ulaşımına yönelik planlar çiziliyor. Bunların hiçbiri hayal değil. Ulaşım tamamen ticari hale gelecek. İnsanların ulaşımı şirketler tarafından karşılanacak. İBB, itaksi diye bir sistem kurdu. Ticari taksilerin 4000 civarı bu sisteme girdi. Önümüzdeki dönemde lisans mecburiyeti gelecek. Turizm taşımacılığı için bizler de bir yazılım geliştirebiliriz” dedi.   

Belge birleşmemesi  
D1 ve D2 belgelerinin birleştirilmesine yönelik şehirlerarası tarafının çok ısrarcı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Biz bunun olmaması için çok büyük bir çaba harcadık, ama olmadı. Bu olsaydı, D1 belgeli firmalar turizm taşımacılığı da yapabilecekti. Tabii, buna bağlı olarak turizm taşımacılığı alanında hizmet veren otobüsler de 3’üncü köprüye yönlendirilecekti. Birinci ve ikinci köprünün kullanım imkanı kalkacaktı, ayrıca maliyetler artacaktı. Biz turizm taşımacılığı alanının bir ihtisaslaşma sonucunda yapılabildiğini anlattık. Biz belgeler birleştirilecekse; yurtiçi ve yurtdışı tarifesiz şeklinde birleşmesinin daha doğru olacağını ifade ettik. Biz şehirlerarasında hizmet veren otobüslerin turizm tarafına geçtiğinde yarattığı mağduriyeti biliyoruz. Dernekler bu tür mevzuat sorunları ile sektörün önünü açmak için çabalar. Belgelerin birleşmemesi bir fırsat oldu ve biz buna yönelik mücadelemizi kazandık” dedi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159