Turizm Taşımacıları Anadolu Isuzu’nun iftarında buluştu

banner113

Anadolu Isuzu’nun 15 yıldır turizm taşımacılarına yönelik düzenlediği iftar yemeği 4 Temmuz Cuma akşamı Kalyon Otel’de gerçekleşti. İftara turizm taşımacısı, üreticiler, bayi yöneticileri, tedarikçiler olmak üzere 400 civarında davetli katıldı.

banner114
TURİZM TAŞIMA 05.07.2014, 13:47 15.07.2014, 16:06 Taşıma Dünyası
 Turizm Taşımacıları Anadolu Isuzu’nun iftarında buluştu
İftar yemeğine TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, , UYOF Başkanı İmran Okumuş, Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay ve ekibi,  üretici şirketlerin bayilerinin yöneticileri ile çok sayıda turizm taşımacısı firma sahibi katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Fatih Tamay,  turizm taşımacılarına yönelik geleneksel iftar yemeklerini ilk başlatan kurum olduklarını belirterek, “15 yıl önce başlattığımız geleneksel iftarları kesintisiz şekilde sürdürüyor. Bize bu fırsatı veren Turizm Taşımacıları Derneği’ne teşekkür ediyorum. Ramazanın hepimizi bir araya getirme özelliği var.  Dilerim ki, bu gelenek bizden sonra da yıllarca devam etsin. Katıldığınız için ve bereketi artırdığınız için teşekkür ediyorum. TÜRSAB Başkanımız Sayın Başaran Ulusoy’ a da iftar yemeklerimize katılıp destek verdiği için de teşekkür ediyorum” dedi. 

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan’da yaptığı konuşmada, sektördeki firma ve araç sayılarına yönelik bilgiler verdi:  3 Temmuz itibariyle D1 belgeli firma sayısı 345. Otobüs sayısı 8450. D2 belge sayısı 1620. Otobüs sayısı 36 bin 200. Turizm taşımacılığında bu büyüklüğe ulaşması  doğru bir şey mi bilmiyorum.  Toplam 18 bin otobüs öz mal, 16 bin otobüste kiralık olarak çalışıyor. İlk 6 ay sonunda D1 belgeli firmaların karıştığı kaza sayısı 208, bu kazalarda 50 kişi vefat etmiş, D2 belgeli firmaların karıştığı kaza ise 195. Bu kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 15 olmuş” dedi. 

TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan ayının birleştirici tarafının sektöre yansımasını dilediğini belirterek, “Sektörümüz sıkıntılı dönemden geçiyor. Turizm taşımacılığındaki bu büyüme verimsizliği ve rekabeti getiriyor. Otobüsçülüğü yeniden yapılandıracak aklı, bilgiyi stratejiyi önümüze koymamız gerekiyor. Aksi taktirde bu sektörde birbirinin dostu olanlar birbirine zarar vermeye başlıyor. 
36 bin 200 turizm otobüs fazladır. 10 sene 12 bin otobüsle şehirlerarasında çalışıyorduk. Şimdi 8 binlere düştük” dedi.

TTDER Başkanı Sümer Yığcı da yaptığı konuşmada, “Turizm otobüsçüleri olarak bu sene Sayın Başaran Ulusoy’un ifadesine göre, 43 milyon insan taşıyacağız. 15 seneden beri Fatih bey bize yemek veriyor. Biz Isuzu’nun küçük otobüslerini alıyoruz. İnşallah hepimiz bu yıl birer Novo otobüs alacağız. Bu salonun içinde taşımacısından, üreticisinden, tedarikçisinden her kesimle bir aradayız. Gönül bahçesi kuruyor ve o bahçeye meyve ağaçları yetiştiriyoruz. 19 yıldır bu derneğin içindeyiz. Çok badireler atlattık. Artık paramız, otobüsümüz, dostlarımız var. Bu güzel akşamda hepinize, sağlık, sıhhat ve Ramazan’ın bereketinin üzerinizde olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159