Turizm taşımacılarına destek istendi

banner113

TOBB - Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Toplantısında Turizm taşımacılarının 2016 yılında ödeyecekleri vergi, stopaj ve primlerin 1 yıl ertelenmesi önerildi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 20.01.2016, 17:16 20.01.2016, 17:28 Taşıma Dünyası
Turizm taşımacılarına destek istendi
Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi, 20 Ocak Çarşamba günü İstanbul Sanayi Odası’nda TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım’ın başkanlığında toplandı. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan turizm sektörünü etkileyen gelişmeler nedeni ile toplantının birinci gündem maddesi turizm taşımacılarının sorunları oldu. B2 ve D2 türü yetki belgeli taşımacıların 2016 yılında ödeyecekleri vergi, stopaj ve primlerin 1 yıl ertelenmesi önerildi.

Toplantıda görüşülen diğer konular şunlar oldu: 

Karayolu Zorunlu Trafik Sigortalarına tavan fiyat getirilmesi ile birlikte 2016 yılında poliçe bedellerindeki yüksek fiyatlar, Sanal ortamda paylaşım modelli yolcu taşımacılığı platformlarının ülkemizde kanunsuz olarak yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde bulunması, ve yasal yolcu taşımacılığı yapan şirketler karşısında haksız rekabet etmeleri, Uluslararası karayolu yolcu taşımacılığında yapılamayan her sefer ile ilgili  bakanlığın uyguladığı cezalar, OGS cezaları, Dünya piyasalarında akaryakıt fiyatlarında yaşanan büyük düşüşlerin pompa fiyatlarına yansıtılması konusunda çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantıda ayrıca Turizm Taşımacıları Derneği Başkan Yardımcısı ve Mini Tur Turizm Sahibi Mehmet Öksüz’ün meclise alınması talep edildi. 






Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159