Turizm taşımacılarına U-ETDS şartı

banner113

B2-D2 belgeli taşımacılar U-ETDS sistemine kayıt oldukları andan itibaren Ankara şehiriçinde başka bir belge aranmadan faaliyetlerine devam edebilecekler. Kararda ayrıca araçlarda TÜRSAB Belgesi ve TÜRSAB QR kodlu levhalarında bulunması da istendi.

banner114
TURİZM TAŞIMA 20.12.2018, 11:00 20.12.2018, 11:12 Taşıma Dünyası
Turizm taşımacılarına U-ETDS şartı
Bir süredir Ankara şehiriçinde taşıma faaliyetleri konusunda sıkıntı yaşayan B2 ve D2 belgeli firmalara yönelik  UKOME kararı yayınlandı. TÜRSAB’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi nezdinde yaptığı girişimler sonuç verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından TÜRSAB ve Karayolu, Ulaştırma, Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanlığı ile Ankara UKOME Şube Müdürlüğü arasında gerçekleşen yoğun istişareler sonucunda yeni bir karar açıklandı.

U-ETDS sistemine kayıt şartı 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve bağlı yönetmeliği kapsamında alınan karar uyarınca; Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 40. Maddesinin 3. Bendinde istenilen seyahat bilgileri ile U-ETDS sistemine kayıt yaptırmak şartıyla, ticari ve tarifesiz yolcu taşımacılığı yapmak üzere düzenlenen “B2” veya “D2” Yetki Belgesi’ne sahip ve Ankara Esenboğa Havalimanı ile Ankara Büyükşehir Belediye sınırları içerisindeki yerleşim yerleri arasında; seyahat acentaları faaliyetleri kapsamında olan, grup yolcu taşımacılığı yapacak araçlarda TÜRSAB Belgesi ve TÜRSAB QR kodlu levhaların bulunmasına karar verilerek, başka belge aranmaksızın bu konuda yeni bir düzenleme getirilinceye kadar turizm amaçlı yolcu taşımacılığı yapılmasının uygun olacağı görüşüne varıldı.


ANKARA UKOME KARARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159