12 ve 18 metrelik 100 otobüs ihalesi yapılacak

banner113

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, “100 yeni otobüs alıyoruz. 73 tanesini bu yıl ihaleye çıkıyoruz. Biz genel şartnamemizde, herkesi rekabetin içine sokmak için 12 ve 18 metrelik çıktık” de

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 27.11.2019, 09:56 27.11.2019, 09:59 Taşıma Dünyası
12 ve 18 metrelik 100 otobüs ihalesi yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısının üçüncü birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda yeni alınacak 100 otobüs ile ilgili önemli maddeler görüşüldü. Alımı yapılacak 73 otobüs için, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na muhtelif daire başkanlıklarından ödenek aktarılması ile ilgili teklif de Meclis’te görüşülen önemli maddeler arasında yerini aldı.



9 metrelik otobüs elimizde var


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin alacağı otobüslerle ilgili Meclis üyelerinin taleplerini dinleyen Seçer, kırsal mahallelere giden otobüslerin yılın belli zamanlarında boş gitmesinin önüne geçmek için 9 metrelik otobüs alınmasının teklifi edilmesi üzerine, “100 yeni otobüs alıyoruz. 73 tanesini bu yıl ihaleye çıkıyoruz. Yarın komisyon toplayacağız, daha sonra EKAP’a gireceğiz. Biz genel şartnamemizde, herkesi rekabetin içine sokmak için 12 ve 18 metrelik çıktık. Ama 9 metrelik otobüs elimizde var. Güzergahı değiştiririz. Yeni otobüsler geldiğinde planlama yapar, uygun güzergahlara veririz” dedi.

100 otobüse ihtiyacımız var

Belediye otobüslerinin doluluk oranının % 20 olduğunu belirten Başkan Seçer, “Bir çalışma yaptık. Belediye otobüslerimizin doluluk oranı, yolcu kapasitesi % 20 civarında. İlk bakışta otobüsler sanki boş gidiyor, geliyor gibi görünüyor ama çok da yoğunluk şikayeti alıyoruz. İş çıkışı ya da sabah işe giderken vatandaşlarımızın rağbet ettiği süre içerisinde inanılmaz bir yoğunluk yaşanıyor. Ama diğer zamanlarda daha rahat oluyoruz. Biz bu 100 otobüsü paramız çok, çıkalım alalım düşüncesi ile yapmıyoruz. İhtiyaç var. Neticede ulaşım ticari bir faaliyet gibi görülmemeli, bu bir kamu hizmeti. Zaten kamu zararı oluyor. Yani bizim yıllık zararımız şu anda 100 milyon lira. Büyük şehirlerde bize göre çok daha fazla. Olaya böyle bakmak lazım. Bu alımları hem araç kafilemizi yenileyelim hem de daha fazla güzergahta daha rahat bir ulaşım sağlayalım diye yapacağız. İnşallah komisyonda bu talebimizi olumlu karşılayacak ve ihaleye çıkacağız” diye konuştu.



Sürekli araç talebi oluyor

Yeni alınacak otobüslerin planlamaları yapılırken özellikle Şehir Hastanesi hattının arttırılması konusunda Meclis üyelerinden gelen talep üzerine Başkan Seçer, şunları söyledi: “Şehir Hastanesi’nde yoğun bir yolcu kitlesi var. İnşallah sizlerin de desteği ile yeni Metro Projesi, Şehir Hastanesi’ne doğru gidecek. İktidarın da desteğiyle bunu başarabilirsek Akdeniz Bölgesi’ne önemli bir hizmet yapmış olacağız. Önümüzdeki günlerde yeni projemizi anlatacağız. Bizim aldığımız otobüsler, sadece şehir içi toplu taşıma aracı olarak kullanılmıyor. Birçok kurumdan, kuruluştan, Milli Eğitim’e bağlı okullardan, sporculardan ya da bazı etkinliklere, acı günlerde cenazelere vatandaşların bizden sürekli araç talebi oluyor. Bunları da karşılıyoruz. Bu dönemde de imkanlarımızı maksimum seviyede zorlayarak yapıyoruz. Bir anlamda hem toplu taşıma için hem de bu tip talepleri karşılamak için bu araçları alıyoruz.” Konuşmaların ardından ilgili maddenin Plan Bütçe ve Ulaşım Komisyonu’na sevki oy birliği ile kabul edildi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159