16 dolmuş minibüsü Sprinter ile yenilendi

banner113

Rize’nin İyidere ilçesinde 16 dolmuş minibüsü Mercedes-Benz Sprinter araçlarla yenilendi. Araçların satışını Mercedes-Benz Türk bayii Hassoy Otomotiv gerçekleştirdi. İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, “mevcut dolmuş araçları gerçekten çok kötü durumdaydı. 5.5 milyon TL yatırımla dolmuş minibüslerinin tamamı yenilendi. Rize-İyidere arasında 26 km’lik seyahat süreci yeni araçlarla artık daha konforlu yapılacak” dedi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 01.02.2020, 15:20 01.02.2020, 15:29 Taşıma Dünyası
16 dolmuş minibüsü Sprinter ile yenilendi

16 dolmuş minibüsün Mercedes Sprinter araçlarla yenilenmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İyidere Kaymakamı Murat Akyüz, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Rize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turan AkbulutHassoy Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, Hassoy Otomotiv Genel Müdürü Selim Saral katıldı.
İyidere Belediye Başkanlığı hizmet binası önünde 31 Dcak Cuma günü düzenlenen törende sürücülerin ve vatandaşların kazasız bir sezon geçirmeleri için kurban kesimi yapılarak dua edildi.





5.5 milyon TL yatırımla araçlar yenilendi


Ardından İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Mete, göreve geldikleri günden itibaren İyidere’nin ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların giderilmesi doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek bu kapsamda yaklaşık 5,5 Milyon TL bir yatırımla 16 adet dolmuş minibüsü yenilediklerini ve vatandaşların daha konforlu ve daha rahat bir şekilde yolculuklarını yapmalarına imkan sağlamış olduklarını söyledi. Başkan Mete, yenileme sırasında Mercedes firması sahibine de gösterdikleri kolaylıklar nedeniyle teşekkür etti.





Mevcut araçlar çok kötüydü


10 aylık Belediye Başkanlığı döneminde vatandaşlardan mevcut araçların çok kötü olduğu ve yenilenmesi gerektiği yönünde gelen talep ve şikayetler aldıklarını ifade eden Başkan Mete, bu talep ve şikayetler doğrultusunda engelli vatandaşlarında rahatlıkla kullanımını sağlayacak özel olarak dizayn edilen dolmuş minibüsleri İyidere ilçesine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.



İyidere-Rize arası 26 km’de seyahatler artık daha konforlu


16 aracın tamamını yenilediklerini kaydeden Başkan Mete, “1+1 koltuklarda kaliteli bir yolculuk hizmetinin verileceği araçlarda engelli vatandaşların inip binmelerinde kolaylık sağlayacak engelli rampaları ile sınırsız internet, araç şarjları mevcut. Ayrıca İyidere Rize arasının 26 kilometre olması dolayısıyla çocuklarımızın seyahat esnasında kitap okumalarını sağlamak için araçlarda mini bir kitap kütüphanesi olacak ve çocuklarımız seyahatleri boyunca kitap okuyabilecekler. Belki de ilimizin ve Karadeniz'in üzerinde seyahat gerçekleştiren dolmuş araçlar aldık. İnşallah Allah kaza bela vermeden yolculuklar gerçekleşir. Bol kazançlar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.
Başkan Mete, cumartesi akşamına kadar araçların ücretsiz yolcu taşımacılığı yapacaklarını belirterek, İyidere halkına en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

Törenin ardından Başkan Mete, direksiyona geçerek davetlilere kısa bir ilçe turu attırdı.

Program, törenin ardından düzenlenen yemek programıyla sona erdi.

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159