Adana BB Başkanı Hüseyin Sözlü röportajı

banner113

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentiçi ulaşımı yıllık 30 milyon TL’nin üzerinde sübvanse ettiklerini, iliçi taşımalarının tamamının belediyelerin sorumluluğuna geçmesiyle ulaşım maliyetlerinin daha da artacağını belirterek, bu sübvansiyonun azaltılmasının yollarını aradıklarını belirtti.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 09.08.2014, 12:43 13.08.2014, 12:30 Taşıma Dünyası
Adana BB Başkanı Hüseyin Sözlü röportajı
ERKAN YILMAZ / ADANA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentiçi ulaşımı yıllık 30 milyon TL’nin üzerinde sübvanse ettiklerini, iliçi taşımalarının tamamının belediyelerin sorumluluğuna geçmesiyle ulaşım maliyetlerinin daha da artacağını belirterek, bu sübvansiyonun azaltılmasının yollarını aradıklarını belirtti.  Başkan Sözlü, yeni otobüs yatırımı planlarını da yaptıklarını, orta ve küçük boy otobüslerin belediyelerin filolarında önümüzdeki dönemde daha çok yer alacağını kaydetti. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Taşıma Dünyası’na kentiçi ulaşıma yönelik yaptıkları çalışmalar ve hedefleri noktasında özel açıklamalarda bulundu. 

Vatandaşın beklentisi sınırsız 

Başkan Hüseyin Sözlü, vatandaşın kaliteli hizmet beklentisinin çok yüksek, hatta sınırsız olduğunu belirterek, “Vatandaş sizden kalite ve konfor isterken, 3-4 yolcu olan her noktaya dahi ulaşım talebi bulunuyor. Büyükşehir yasasının getirdiği zorunlulukla birlikte belediyelerin maliyetleri artacak, zaten kâr edilemediği gibi zararlar da büyüyecek. Adana’nın Kayseri sınırındaki bir ilçesine zorunlu olarak toplu taşıma hizmetini sunmak durumunda olacaksınız. O noktaya gittiğinizde; vatandaş, araç benim de köyümden geçsin diyebiliyor. Tabii, bunun yüksek maliyetleri var. Biz zaman içerisinde bunu nasıl yapabileceğimiz üzerinde çalışıyoruz. Maliyetlerimiz ne olacağını ancak uygulamadan sonra görebileceğiz. Şu an bunun planlamalarını yapıyoruz” dedi. 

Orta ve küçük boy otobüsler 

Önümüzdeki dönemde büyükşehir belediyelerinin orta boy ve küçük otobüslere daha çok ihtiyaç duyacağını düşündüğünü belirten Başkan Sözlü, “İlçelerin haricinde, ana arter yolları üzerindeki köylerin toplu ihtiyaçlarını karşılamak için şehiriçinde kullandığımız o büyük otobüslerin fazla gelebileceğini düşünüyorum. Verimlilik anlamında da küçük araçların önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu. 

Sübvansiyon ve yeni yatırımlar 

Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşıma yıllık 30 milyon TL’nin üzerinde sübvansiyon yaptıklarını vurgulayan Sözlü, “Bu çok iyi bir yol değil. Sübvansiyonu azaltmamız ve ulaşımı daha verimli hale getirmemiz gerekiyor. Sadece ulaşıma 30 milyon TL sübvansiyondan bahsediyoruz, belediye olarak yapmak zorunda olduğumuz zorunlu başka hizmetler de var. Belediyeler, bu şekilde yeni yatırımlar yapamaz. Yatırım yapamayan belediye de hizmet üretemez” diye konuştu.  

Uygulamaları inceliyoruz 

Diğer büyükşehirlerdeki ulaşım yatırımlarını da incelediklerini belirten Başkan Sözlü, doğru uygulamaları örnek alabileceklerini söyledi: “İstanbul metropol haline geldi. İnsanlar iki saatlik yolu bir buçuk saatte aldıkları zaman kendilerini mutlu sayıyorlar. Adana’da da sabah ve akşam mesai saatlerinde on-on beş dakikalık trafik sıkışıklığında vatandaş hemen patlıyor. Biz vatandaşları İstanbul’a götürsek, İstanbul belediyecileri kendilerini yerinde bulamazlar. Vatandaş hem İstanbul’daki yaşam koşullarına itiraz ediyor hem de vazgeçmiyor. Onun için İstanbul’da toplu taşımada uygulanan modeller o sıkışıklığı rahatlattığı zaman, oralarda yüksek kârlar da görebiliyorsunuz. Tercihli, hatlarda da gördük ama bizim burada, o şekilde doluluk oranı olan otobüsler bile vatandaşı patlatmaya yeter. Vatandaş Adana’da daha yüksek konfora sahip. Belediye bir hattı satabilir ama önemli olan o hattın işlerliği. Biz iliçinin tamamının ulaşımını yeni üstlendik. İstanbul bu konuda daha tecrübeli. Orada yapılan doğru uygulamalardan kentimiz için istifade edebiliriz.” 

Engelli taşımacılığa uygun 

Engelli taşımacılığa uygun araçları belediye olarak filolarına daha çok katacaklarını ve standartları sağlayacaklarını belirten Hüseyin Sözlü, araç filolarının eskidiğini ve yeni araç yatırımını bu doğrultuda yapacaklarını söyledi. 

Halk otobüsleri de yenilenecek

Özel halk otobüsçülerini yeni araç almaya yönlendireceklerini belirten Hüseyin Sözlü, “Onlara da bir standart getireceğiz ve filolarını yenileyecekler. Dolmuşları en az 9-10 metrelik otobüse çevireceğiz. Ortak bilet sistemi konusunda minibüslere yönelik çalışmalara başladık” diye konuştu. 

Raylı sistem ihtiyacı 

Adana’nın raylı sistem ihtiyacının da bulunduğunu belirten Hüseyin Sözlü, “Adana’nın ulaşımın modernleşmesini, orta ve uzun vadede, raylı sistemde görüyoruz. Toplu taşımadan vazgeçmeyeceğiz, ama ana arterlerde mevcut raylı sistemin eksik kalan döngüsünü tamamlayıp yeni alanlarla da besleyeceğiz. Adana’nın mevcut raylı sistemi güdük kalmış. Şu anda mevcut 13,5 kilometre. 24 km olduğu zaman bir döngü tamamlayacak ama bizim hedeflerimiz 24 km.nin de üzerinde olacak” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159