Anadolu Isuzu’dan yılın rekor teslimatı

banner113

Aksaray özel halk otobüsçülerinin araç değişiminde, tercihi Anadolu Isuzu’nun Novociti aracı oldu. 147 minibüsü takasa alan Anadolu Isuzu 147 Novociti aracı teslim etti.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 06.04.2015, 17:24 06.04.2015, 17:37 Taşıma Dünyası
Anadolu Isuzu’dan yılın rekor teslimatı
Araçlar, 1 Nisan Çarşamba günü, kent meydanında, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Halit Yılmaz, Aksaray Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Aksaray Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Anadolu Isuzu Bölge Satış Müdürü Ferhat Sancaklı,  Anadolu Isuzu bayileri Çağlayan Otomotiv sahibi Ferhat Çağlayan ve ekibi ile Öztopraklar Otomotiv Satış Müdürü Kemal Sürmeli katıldığı törenle hizmete girdi.  

Aksaray toplu ulaşımında devrim 

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Amacımız eskiden kalma, modern kent yaşantısında karşılığı olmayan dar görüşlü düzenlemeler değil; köklü sistem değişikliği yapmaktı ve bunu başardık” dedi. Değişimi anlatan Başkan Yazgı, bu kapsamda son model 147 adet araç alındığını ve süreç içerisinde yeni araç sayısının artacağını söyledi. 

Konfor, güvenlik ve daha fazlası

Başkan Yazgı, “Araçlarımız 57 yolcu kapasiteli büyük araçlar ve yolcuların konforu için önemli pek çok özelliğe sahip. İklimlendirme sistemleri sayesinde bu araçlarda yolculuk, yaz ve kış döneminde sorun olmaktan çıkıyor. Araçlar, kabin içi kamera sistemiyle saniye saniye izlenebiliyor ve güvenliği tehdit eden tüm unsurlar net şekilde görülebiliyor. Ayrıca araçlarımızdaki en önemli yenilik, engelli kardeşlerimize yöneliktir. Tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan engellilerimiz bundan böyle, hiç kimseye ihtiyaç duymadan, araçlarda bulunan rampalar sayesinde toplu ulaşımı kullanabilecekler” dedi. Başkan Yazgı, araçların sessiz çalışma ve doğayı daha az kirleten çevreci özelliklerinin de olduğunun altını çizdi.

Günlük 35 bin yolcu taşınıyor

Durakların yenilendiğini ve toplu ulaşım araçlarının 15 farklı güzergâhta günlük 500 km mesafe kat ettiğini belirten Yazgı, “Günlük ortalama 35 bin yolcu taşınıyor ve bu rakam bazı dönemlerde aylık 1 milyon kişiye kadar ulaşabiliyor” dedi. 
147 adet yeni otobüs Başkan Yazgı ve beraberindekilerle şehir turuna çıktı. ■








Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159