Antalya Otogarı’na raylı ulaşım

banner113

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3. Etap Raylı Sistem Varsak-Otogar Hattında kum torbalı deneme sürüşleri başladı. Güvenlik testlerinin tamamlanmasının ardından Varsak-Otogar hattında yolculu seferlere başlanması planlanıyor.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 31.07.2019, 09:38 31.07.2019, 09:42 Taşıma Dünyası
Antalya Otogarı’na raylı ulaşım

Daha önce testleri tamamlanmadan açılışı yapılan ve daha sonra seferleri durdurulan 3. Etap Raylı Sistem Varsak Otogar hattında eksiklerin giderilmesine yönelik test çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Güvenlik testleri kapsamında tramvay yolcu taşımaya başlamadan önce kum torbaları ile deneme sürüşlerine başlandı. Testlerin başarıyla sonuçlanmasının ardından tramvay Ağustos’ta yolcu taşımaya başlaması hedefleniyor.



Vagonlar kum torbası taşıyor

Kamu menfaati doğrultusunda hizmet verebilmesi için yapılması gereken testler bitirilmeden yolcu taşımaya başlayan 3. Etap Raylı Sistem Varsak-Otogar Hattında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla başlayan 28 ayrı test büyük ölçüde tamamlandı. Bu kapsamda prototip testi, üretim testi, montaj sonrası testler, kabul testleri, sistem testleri, entegrasyon ve arayüz çalışma testleri, ve güvenlik testleri başarıyla gerçekleştirildi. Son olaraksa güvenlik testleri kapsamında tramvay vagonlarına 20 ton kum torbaları yüklenerek, enerji iletim hattı, tramvay ve
rayların uyumu test ediliyor.



Ağustos’ta yolcu taşınacak


29 Temmuz itibariyle ”deneme işletmesi” kapsamında çalıştırılmaya başlanan Varsak-Otogar hattında olması gereken işletme performansı sağlanana kadar deneme sürüşleri aralıksız devam edecek. Tramvayın test sürüşlerinin ardından Ağustos’ta yolcu taşımaya başlaması planlanıyor.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159