Aydın’da servis araçlarına GPS sistemi zorunlu oldu

banner113

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, okul servislerinde gerekli her türlü önlemlerin alındığını vurgulayarak, Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurul Kararı ile servis araçlarına GSP sistemi kurulmasını zorunlu hale getirdiklerini ifade etti.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 13.09.2017, 15:37 13.09.2017, 15:39 Taşıma Dünyası
Aydın’da servis araçlarına GPS sistemi zorunlu oldu

 Yeni eğitim öğretim yılında her türlü denetim mekanizmasının faaliyette olacağını ve en ufak aksaklığa izin vermeyeceğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Ben de bir anneyim. Eğitim çocuklarımız için en önemli kavram. Bu yüzden konuya hassasiyetle yaklaşıyorum. Son zamanlarda Ülkemizde bazı servis araçlarında yaşadığımız sıkıntıların Aydınımızda yaşanmaması için Biz Büyükşehir Belediyesi olarak haziran ayında UKOME’den bir karar geçirdik. Bu karar doğrultusunda tüm okul servislerinde Veli bilgilendirmeyi içeren GSP sistemi ve öğrencilerimizin araçta online izlenebileceği kamera sistemini zorunlu hale getirdik. Bu sistem ile birlikte ailelere belirli bir şifre verilerek, aileler servisin ne zaman geleceğini, çocuklarının servisten ne zaman indiğini, çocuklarının seyahat süresince içeride durumlarını anlık olarak görebilecekler” diyerek velilere müjdeyi verdi.

Sisteme geçmeyenin ruhsatı iptal olacak

Sistemin bu yıl uygulanacağını belirten Çerçioğlu, “Bu yıl servisler bu uygulamaya geçecek eğer geçmezse yasal olan tüm cezaları uygulayacağız. Hatta ruhsatlarını iptal etme noktasına kadar gideceğiz. Bu sisteme geçmeyen araçların ruhsatlarını iptal edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159