Belediyenin ilçelere yaptığı taşıma otobüsçüleri isyan ettirdi

banner113

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde ilçeler ile şehir merkezi arasında belediye otobüsleri ile başlatılan ulaşım seferleri, ilçelerdeki özel işletme otobüsçülerini isyan ettirdi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 09.11.2017, 18:04 09.11.2017, 18:12 Taşıma Dünyası
Belediyenin ilçelere yaptığı taşıma otobüsçüleri isyan ettirdi

Başkan Büyükerşen’i ziyaret eden işletme sahipleri “Haksız rekabete neden olan bu uygulamadan vazgeçilmesi gerekiyor. Bu bizi bitirecek bir uygulamadır” şeklinde ortak görüş bildirdiler.

Bu hizmetin özel otobüs işletmelerine zarar vereceğini, AK Partili Meclis Üyeleri’ne defalarca söylediğini ifade eden Başkan Büyükerşen, “Bu konu meclisimizde görüşüldüğünde, siz özel otobüs işletmecilerinin yıllardır ilçelerde ulaşımı sağlaya geldiğinizi, bu nedenle Büyükşehir’in ilçeler için ayrıca otobüs işletmesine ihtiyaç olmadığını, aksi halde sizlerin işlerinizi kaybetmenize yol açacağını, Büyükşehir’in de yeni otobüsler almak zorunda kalacağını ve zarar edeceğini ve buna karşı geleceğinizi ifade etmiştim. Bunlar meclis kayıtlarımızda mevcut. Ancak, amaçları hizmet üretmekten çok, siyaset üreterek bana zarar vermeye çalışmak olan AK Partili Meclis Üyeleri’ne bunu anlatamadım. Sizin yapmanız gereken ilçenizdeki belediye başkanı ile meclis üyelerini ikna etmek. Onlar, Büyükşehir’in çalıştırmaya başladığı otobüslerin kaldırılmasını önerirlerse, biz kaldırırız” dedi.



Bu karardan dönülsün


Otobüs işletmecileri adına konuşan Çiftelerli Erdoğan Kökten “Bizler bu karardan dönülmesini istiyoruz. İlçelerde kent merkezine ulaşım ile ilgili hiçbir sorun yoktur. Bunun üzerine birçok ilçede işletmelerimiz ilçe merkezine uzak mahallelere bile ulaşım sağlıyoruz. İlçe Belediye Başkanlarımız “bizim ilçemizde buna gerek yok” demelerine rağmen mecliste siyaset uğruna bu uygulamayı savundular. Bizler bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyoruz” dedi.

Tüm işletmecileri tek tek dinleyen Başkan Büyükerşen “Buraya kadar gelip bizlerle sıkıntınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu işten inanın Belediyemiz de zarar etmektedir. Çünkü ilçelere gönderdiğimiz araçlar kendi masraflarını dahi kurtaramamaktadır. Bu zarar da genelde yine Eskişehir halkının cebinden çıkmaktadır. ‘Eğer ilçelere otobüs vermezseniz, bizler de sizlere şehir merkezinin ihtiyacı nedeniyle istediğiniz yeni araçlar için kredi yetkisi vermeyiz’ diyerek beni tehdit eden AK Partili Meclis üyeleri, her zamanki gibi hizmet ürettiklerini sanıp, Eskişehirlileri ve sizleri zarara uğrattıklarını umarım fark ederler” dedi.

Sarıcakaya’da otobüs işletmesi bulunan Enver Ceylan ise bu karardan dönülmesi için tüm ilçelerde mücadele edeceklerinin altını çizdi ve Başkan Büyükerşen’den destek istedi. Başkan Büyükerşen de İlçe Belediye Başkanlarından yazılı bir talep gelirse Eskişehir halkının zararına olan bu uygulamadan vazgeçebileceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159