Çorum'a 65 Akia otobüs

Çorum Belediyesi tarafından Çorum’a kazandırılan 25 yeni toplu ulaşım aracı için Hürriyet Meydanı’nda anahtar teslim töreni düzenlendi. 40 otobüs ise ay sonunda filoya katılacak.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 17.07.2018, 14:24 17.07.2018, 15:11 Taşıma Dünyası
Çorum'a 65 Akia otobüs

25 milyon TL’ye mal olan ve önümüzdeki 10 yıl boyunca şehir içi toplu taşımada kullanılacak ergüvan pembesi renkli ‘Akia Ultra LF12’ model halk otobüsleri Çorum’da toplu ulaşımda yeni bir dönem başlatacak.

Hürriyet Meydanı’nda 25 yeni halk otobüsü için düzenlenen törene Belediye Başkanı Zeki Gül, ULAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Arap Ballı, Toplu Ulaşım Hatları İhalesi’ni alan Akia Ultra Genel Müdürü Remzi Baka, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan, ULAŞ A.Ş yönetimi ve şoförler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi olarak şehir içi ulaşımını daha konforlu hale getirmek için önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Yeni otobüslerle güzergahlarda değişti
Şehir içi ulaşımda artık yeni bir anlayışın başladığını aktaran Başkan Gül, yeni araçlarla birlikte güzergahlarla da ilgili bir düzenleme yaptıklarını belirterek; “14 mahallemiz var. Bayat, Yaydiğin gibi şehir merkezimize yakın köylerimiz, Silimkent, Organize Sanayi Bölgesi gibi yoğun gidiş, gelişlerin olduğu şehir merkezimize uzak bölgelerimiz var. Hem mahallerimizin hem şehir merkezimize uzak noktaların ulaşım hizmetlerinden kesintisiz bir şekilde yararlanması için üzerinde çalıştığımız konulardan biri de toplu taşıma araçlarımızın sayısının artırılması, yenilenmesiydi. Bununla birlikte araçlarımızın güzergahlarıyla ilgili de bir düzenlemeye ihtiyaç duymuştuk. Toplu taşıma hatlarında, araçlarımızın güzergahında da iyileştirmeler yaptık. Lozanevleri seferlerimizi artırdık. Mimarsinan, Buharaevler seferlerimizi artırdık. Bütün mahallelerimizden Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanemize olan seferlerimizi çoğaltıyoruz. Yeni araçlarımız gelmeden önce saatte 30 aracımız Eğitim Araştırma hastanemize gidip, geliyordu. Yeni otobüslerimizle birlikte bu rakamı 35’e çıkarıyoruz. Yani saatte 35 aracımız hastanemize gidip, gelecek. Bunların dışında İl Müftülüğümüze, Fuar Alanımıza, Ticaret Sanayi Odamıza, Emniyet Müdürlüğümüze, Olimpik Yüzme Havuzuna yeni seferler başlattık.” dedi.

Çorum Belediyesi’nin toplu taşımada 56 aracının olduğunu kaydeden Gül, bu sayıyı 65’e çıkardıklarını belirterek, şehir içi ulaşım hizmetinde toplam 65 otobüsün hizmet vereceğini, bunlardan 50 tanesinin sıfır kilometre, 15 tanesinin ise 7 yaşından küçük otobüsler olduğunu vurguladı.

Günlük 39 bin yolcu taşıyoruz
Araçların hepsinin de engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği teknik donanıma sahip olduğunu belirten Gül, her otobüste engelli rampası olduğunu ve engelli vatandaşların istedikleri yere, rahat bir şekilde gidip gelebileceklerini aktardı. Araçlarda telefon şarj ünitesi ve bilgilendirme ekranları mevcut olduğunu belirten Gül; “260 bin nüfusumuz var. Gerek üniversitemizde, gerek liselerimizde, gerekse orta ve ilkokullarımızda öğrenci nüfusumuz artıyor. Her gün binlerce insanımız sanayi bölgelerinde iş yerlerine gidiyor, geliyor. Bunların yanında, devlet kurumlarımıza, mahallelerimize giden, gelen yolcu sayısı artıyor. Günde ortalama 38-39 bin yolcu taşıyoruz. İnşallah toplu taşıma araçlarımızda yaptığımız yenilemeyle, araçlarımızın güzergâhlarında yaptığımız düzenleme ile inşallah, Çorum’da toplu taşıma konusunda yeni bir anlayışa, yeni bir döneme geçiyoruz.” şeklinde konuştu.

Renk konusunda vatandaşlarımızın tercihini kullandık
Otobüslerin rengi ile ilgili tartışmalara da değinen Gül; “Araçlarımızın renginin nasıl olmasıyla ilgili anket çalışması yapmıştık. Toplu taşımayı daha modern hale getirmek için hizmete sunacağı 65 aracın rengini vatandaşlarımız belirlesin istedik ve Nisan ayında bir anket çalışması yaptık. Araçlarımızın rengi hangisi olmalı diye. Sağ olsunlar vatandaşlarımız, anketimize büyük ilgi gösterdiler. Hemşehrilerimize 10 renk seçeneği sunmuştuk. Anketimizden Erguvan Pembesi dediğimiz renk çıktı. Biz de araçlarımızı Erguvan Pembesi renginde Çorumlunun hizmetine sunuyoruz” dedi.

40 otobüs ay sonunda gelecek
Şehir merkezindeki nüfus artışına dikkat çeken Gül, şehir nüfusundaki artışın ulaşımı da etkilediğini belirterek, “Bu alanda verilen hizmetlerimizin kesintisiz bir şekilde devam etmesi, ulaşım ağımızın sağlıklı bir şekilde çalışması sürekli yenilenmeyi, teknik gelişimin takip edilmesini gerektiriyor. Biz de Çorum Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Bugün 25 otobüsün hizmete girdiğini belirten Gül, geri kalan 40 aracın ise ay sonuna kadar Çorum’a getirileceğini sözlerine ekledi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159