Kayseri Büyükşehir Belediyesi 50 otobüs alacak

banner113

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik en uygun otobüsleri almak için incelemelerini sürdürüyor

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 19.11.2015, 12:26 19.11.2015, 12:36 Taşıma Dünyası
Kayseri Büyükşehir Belediyesi 50 otobüs alacak
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir içi trafiği ve toplu ulaşımını rahatlatacak projeleri birbiri ardına hayata geçiriyor. Bir taraftan yol ve kavşak çalışmaları devam ederken bir taraftan da yeni yılda gelecek olan yeni ulaşım araçlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir içi toplu taşımayı daha da rahatlatmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bir taraftan yeni yıldan itibaren gelmeye başlayacak olan raylı sistem araçlarını Ankara'daki üretim tesislerinde gezerek teslimatla ilgili görüşmeler yapan Başkan Çelik, bir taraftan da yeni otobüs alımı için çalışmalar yapıyor. 

Mayıs ayında 36 otobüsün alımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında da 50 otobüs alarak otobüs filosunu büyütmeye ve gençleştirmeye devam edecek. En uygun otobüslerin alınması için büyük hassasiyet gösteren Başkan Mustafa Çelik, farklı firmalar tarafından üretilen ve farklı şehirlerde kullanılan otobüslerde incelemelerde bulundu. 

Başkan Çelik, şehir içi ulaşımında kullanılacak olan otobüslerin yanısıra ilçelerin ulaşımında kullanılması düşünülen daha fazla koltuklu otobüsleri de inceleyerek bilgiler aldı. Otobüsleri teknoloji ve konfor açısından inceleyen Başkan Çelik, zaman zaman da otobüslerle kısa bir tur yaparak test etti. 

Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında alacağı 50 yeni otobüsle, araç filosunu yenileyecek. Ayrıca şehir içi ulaşımındaki eski olan bazı halk otobüslerinin de değişmesini teşvik edecek.





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159