Kayseri, Samsun ve Malatya'da plaka tahsisleri

banner113

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 250 öğrenci servis işletmeciliği için ihale yaptı. Samsun ‘N’ plaka taşımacılığı için ilk adımları atıyor. Malatya’da servislere J plaka, özel otobüslere H plaka geliyor.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 08.02.2016, 17:14 08.02.2016, 17:22 Taşıma Dünyası
Kayseri, Samsun ve Malatya'da plaka tahsisleri
Kayseri’de S plaka ihalesi sonuçlandı  

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öğrenci servis işletmeciliği için ihale yaptı. 250 adet öğrenci servisi (S plaka) işletmecilik hakkı ihalesine büyük ilgi gösterildi.

250 adet öğrenci servisi (S plaka) işletmecilik hakkının açık teklif usulü ile ihalesi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda, Büyükşehir Belediyesi Encümeni huzurunda yapıldı; ihaleye Genel Sekreter Hüseyin Beyhan başkanlık etti. 

Her bir servisin işletmecilik hakkının 200 bin TL artı KDV muhammen bedelle satışa sunulduğu ihalede her bir servis yaklaşık 210 bin TL'ye tahsis edildi. Genel Sekreter Beyhan, 27 dosya için teminat alındığını ve daha sonra bir kişinin ihaleye girmekten vazgeçtiğini söyledi. İhaleye katılan 26 dosya için birer öğrenci servisi işletmeciliğinin tahsisinin yapıldığını dile getiren Beyhan, kalan 224 işletmecilik hakkının 15 gün süreliğine pazarlığa bırakıldığını kaydetti. 

Büyükşehir Belediyesi 24 Şubat Çarşamba günü ise 250 adet personel servis aracı (P plaka) işletmecilik hakkının açık teklif usulü ihale ile tahsisini gerçekleştirecek. ■

Samsun’da N plaka dönemi başlıyor

Samsun’un Çarşamba ilçesi Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala, il genelinde ‘N’ plaka taşımacılığı ilk adımların atıldığını söyledi.

Çarşamba ilçesi Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala, minibüsçü esnafına yeni bir seri plaka verilmesi için UKOME kararı alındığını belirterek, yeni verilecek 'N' plaka işlemlerinin 30 Haziran 2016 tarihine kadar tamamlanacağını açıkladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin şoför esnafın yüzünü güldürmeye devam ettiğini söyleyen Başkan Bala, "Yolcu taşımacılığında yeni bir dönem başlıyor. Taşımacılığın unutulduğu, esnafın ikinci sınıf muamele gördüğü köy (mahalle) yolcu taşımacılığı seri plaka ile tamamen resmileşecek. Böylelikle korsan taşıma ile mücadelenin de istenilen başarıya ulaşacağına inanıyorum" dedi. 
Musa Bala, mağdur edilen, 'M' plakasından yoksun bırakılmış esnaf için oda yönetimi olarak belediye, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, TBMM ve Başbakanlık düzeyinde müracaatları olduğunu da açıkladı. ■

Malatya’da servislere J plaka, özel otobüslere H plaka geliyor

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Ulaşım Koordine Merkezi (UKOME) Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi.
Gündem maddeleri arasında yer alan J plaka talepleri, Özel Halk Otobüsü Statüsünde hizmet verecek olan taşımacıların araçlarına H plaka tahsisi yapılması ve devir ücretlerinin belirlenmesi gibi maddeler görüşülerek kabul edilirken; kavşak düzenleme çalışmaları, Havaalanına Otobüs Seferlerinin düzenlenmesi, Melekbaba Minibüsçü esnafının hizmet vereceği yeni bir durak alanının belirlenmesi, bazı ilçelere yediemin otoparklarının yapılarak oluşabilecek mağduriyetlerin giderilmesi gibi maddeler ise gerekli çalışmaların yapılması için alt komisyona havale edildi.
UKOME toplantısında görüşülen ve karara bağlanan gündem maddeleri ita amirinin onayının ardından uygulamaya konulacak. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159