banner69

Kocaeli ve Konya’da taşımacılara Koronavirüs önlemi

banner113

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere kooperatiflere dezenfeksiyon ve maske dağıttı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Dezenfeksiyon Eylem Planı kapsamında belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının yanı sıra resmi kurumların hizmet araçları ile hatlı minibüsler, ticari taksiler ve personel servislerinin de ücretsiz dezenfeksiyonunu yapıyor.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 30.03.2020, 18:11 30.03.2020, 18:19 Taşıma Dünyası
Kocaeli ve Konya’da taşımacılara Koronavirüs önlemi

Koronavirüs(Covid-19)salgınına karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere kooperatiflere dezenfeksiyon ve maske dağıttı.



Otobüsler dezenfekte ediliyor


Büyükşehir Belediyesi, dünya genelini etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı il genelinde aldığı önlemleri artırıyor. Bu hizmetler kapsamında Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü,özel halk otobüsleri için çalışma başlattı. Toplu taşımada belediye otobüslerinin yanı sıra özel halk otobüsleride Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce dezenfekte ediliyor.



Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs riskine karşı belirlenen 14 kuralın ilki ve en önemlisi olan el temizliği için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Toplu taşıma sürücüleri ve toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda olan vatandaşların bu ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflere dezenfeksiyon ve maske dağıttı.





Şoförlere maske


Vatandaşlarımız otobüse binerken rahatlıkla ellerini dezenfekte edebilecek. Salgın riskine karşı otobüs şoförlerinin korunması ve daha rahat çalışabilmeleri için de, şoförlere maske dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli genelindeki tüm kooperatiflere bağlı 2 bin toplu taşıma aracı için dezenfekte ve maske temin edildi.

Büyükşehir’den dolmuş, ticari taksi ve servislere dezenfeksiyon hizmeti

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dezenfeksiyon Eylem Planı kapsamında belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının yanı sıra resmi kurumların hizmet araçları ile hatlı minibüsler, ticari taksiler ve personel servislerinin de ücretsiz dezenfeksiyonunu yapıyor.




Konya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadelede önleyici tedbirler kapsamında 31 ilçede dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla ilk günden itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin ve tramvayların düzenli olarak dezenfeksiyonunu gerçekleştiren Büyükşehir; kamuya ait araçlar ile özel toplu ulaşım araçlarına da dezenfeksiyon işlemleri yapıyor. Başta Sağlık Bakanlığı ambulansları olmak üzere; polis, jandarma ve kamu kurumlarına ait hizmet araçları ile özel sektöre ait hatlı minibüsler, ticari taksiler, personel servislerinin de Büyükşehir Belediyesi Dezenfeksiyon Koordinasyon Merkezi’nde ücretsiz dezenfeksiyon işlemleri uygulanıyor. Araçlarının dezenfeksiyonunu yaptırmak isteyen kamu kurumları ile toplu ulaşım hizmeti verenler, Büyükşehir Belediyesi’nin Tatlıcak Mahallesi’nde bulunan Dezenfeksiyon Koordinasyon Merkezi’ne başvurabilirler.

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159