Kocaeli'ne 200 Karsan CNG'li otobüs

banner113

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma filosu, Karsan marka 200 adet CNG’li otobüs ile güçleniyor

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 28.04.2015, 11:15 28.04.2015, 11:39 Taşıma Dünyası
Kocaeli'ne 200 Karsan CNG'li otobüs

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosunu 200 adet sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) ile çalışan otobüsle güçlendiriyor. 80 yolcu kapasiteli, engellilerin binişine uygun, en modern özelliklere sahip otobüsler, toplu taşımada büyük bir rahatlama sağlayacak. 60 ay (5 yıl) vadeli ödemeyle satın alınacak otobüslerin ekim ayından itibaren teslimine başlanması planlanıyor. Modern toplu taşımacılıkta Kocaeli’ne sınıf atlatacak otobüsler, 12 ilçede birden sefer yapacak.

İHALEYİ KARSAN KAZANDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü’nün 10 Şubat 2015 tarihinde yaptığı 200 adet sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) otobüs alımı ihalesi sonuçlandı. 4 firmanın katılımıyla yapılan ihale sonucunda 31.840.000 Euro bedelle ihaleyi kazanan firma Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Karsan CEO’su Murat Selek tarafından 200 adet CNG’li otobüs alımı için protokol töreni düzenlendi

KARSAN CEO’SU SELEK KATILDI
Büyükşehir Belediyesi’nin protokol salonunda düzenlenen tören öncesinde konuşan Karsan CEO’su Murat Selek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne modern, konforlu ve en son teknolojiye sahip otobüslerden vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehirlerde toplu taşımacılıkta önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Selek, ‘’45 yıllık bir firma olarak, engelli erişimine uygun, çağdaş, ekonomik otobüsleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için üretmekten gurur duyuyoruz’’ dedi.

BAŞKAN: ULAŞIMDA SINIF ATLATACAK

Başkan Karaosmanoğlu da, ‘’Ulaşım bir kent için su ve hava kadar önemlidir. Kocaeli’de toplu taşımacılığı tek çatı altında toplamak istiyoruz. Ulaşımda arzu ettiğimiz kaliteyi yakalamak için çok önemli çalışmalar yaptık. Toplu taşımada Büyükşehir’in %6-8 arasında olan payını artırmak için 200 adet çevre dostu, CNG’li otobüs alımı yapıyoruz. Ayrıca 5 yıl boyunca kullanıcı hataları dışında firma tarafından garanti altında. Yeni otobüslerimiz güvenli, konforlu ulaşımda bize sınıf atlatacak. Halkımıza hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.

PROTOKOL TÖRENİ

Protokol töreninde Başkan Karaosmanoğlu ve Karsan CEO’su Selek’in yanı sıra Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Karsan firması yetkilileri de hazır bulundu.

12 İLÇEDE HİZMET VERECEK
Toplu taşımada modern, konforlu ve güvenli taşımacılığı kentin her köşesine yaymayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin alımını yapacağı 200 adet CNG’li otobüs, kent genelindeki 12 ilçede belirlenecek hatlarda hizmet verecek.

KÖRFEZ VE GEBZE’YE GARAJ KURULACAK

Alınacak 200 adet yeni otobüs için Körfez ve Gebze ilçelerinde garaj kurulumu yapılacak. Otobüslerin hangi hat ve güzergahlarda çalışacağı da belirleniyor. Buna göre yeni otobüsler her ilçenin ana hattında saat başı-buçuk esasıyla hizmet verecek.

263 CNG’Lİ OTOBÜS OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin halen 63 adet CNG’li, otobüsleri, hatlarda sefer yapıyor. Alınacak 200 adet araçla CNG’li otobüs sayısı 263 olacak. Toplamda ise Büyükşehir’in kent genelindeki otobüs filosunun araç sayısı 337’yi bulacak.

OTOBÜSLERDE YOK YOK!

Büyükşehir Belediyesi’nin Karsan firmasından 1 Aralık 2015 tarihinde teslim alacağı ve yılbaşından itibaren sefere konulması planlanan 200 adet otobüsün özellikleri ise şöyle;

·      Otobüsler solo tip, alçak tabanlı ve en az 80 yolcu taşıyacak kapasitede,

·      Motor emisyon seviyesi en az Euro5 veya EEV standartlarında,

·      Süspansiyon verimini azami ölçüde arttırabilmek için ön aks bağımsız süspansiyon veya stabilizatörlü rijit aks tipinde,

·      Araç üzerindeki CNG yakıt dolum ucu NGV-2 standardına uygun çift dolum ucu (otobüsün her iki tarafında),

·      CNG yakıt tankları; min. 1400 litre boş hacme sahip, 200 ile 300 barda sıkıştırılmış doğalgazı depolama yapacak,

(Türkiye’ de ilk defa araçlarda 5 adet yakıt tüpü kullanılacak)

·      CNG tüpleri R110 onaylı Tip-3 (Alüminyum tüp gövdesi üzerine kompozit malzeme sarılarak oluşturulan, hafif ve dayanıklı tüp şekli) veya Tip-4  (Tamamıyla kompozit) yapısında,

·      Servis freni bağımsız devreli, havalı, ABS ve ASR' yi içeren EBS fren sistemi ve disk frenli,

·      Online olarak (anlık) aracın tüm bilgilerine erişim,

·      Klima soğutma kapasitesi toplamda en az 38 KW gücünde,

·      Orta kapıda Manuel Yolcu Rampası,

·      Renkli Dijital Hat Göstergesi, (Validatörle tabela uyumlu)

·      Sesli Anons Sistemi; Birisi dışarıda olmak üzere araç içerisinde homojen ve yolculuk konforuna uygun bir ses düzeyinin sağlanması için gerekli sayıda ve en az 5 adet hoparlör,

·      En az 2 adet 19” LED ekran,

·      Yolcu Ücretlendirme ve Araç Takip Sistemi,

·      Güvenlik ve Denetim Kameraları,

·      Yolcu Sayma Sitemi,

·      Bisiklet Aparatı (2 Bisiklet taşıyacak şekilde, 20 Adet aracın ön kısmına uygulanacak)

·      Motor odasında otomatik yangın algılama, uyarı ve söndürme sistemi,

·      5 yıl garanti ve bakım; (Her türlü bakım – onarım, arıza ve hasar gibi işlemler idarein tahsis ettiği Yetkili Servis Alanında gerçekleştirilecek)



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159