banner69

Manisa Büyükşehir 63'ü Isuzu 70 araç daha aldı

banner113

İl genelinde hizmet verecek araç filosunu büyüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu filosuna 17 otobüs, 46 adet ilaçlama aracı ve 7 adet iş makinesi daha dahil etti. Manisa’nın 17 ilçesine en iyi hizmetleri eşit bir şekilde sunacaklarını vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tüm ilçelerimize eşit bir şekilde altyapı, asfalt, yatırım ve dev projeler kazandıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 09.02.2015, 19:13 11.02.2015, 12:59 Taşıma Dünyası
Manisa Büyükşehir 63'ü Isuzu 70 araç daha aldı


İl genelinde hizmet verecek araç filosunu büyüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu filosuna 17 otobüs, 46 adet ilaçlama aracı ve 7 adet iş makinesi daha dahil etti. Manisa’nın 17 ilçesine en iyi hizmetleri eşit bir şekilde sunacaklarını vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Tüm ilçelerimize eşit bir şekilde altyapı, asfalt, yatırım ve dev projeler kazandıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine dahil ettiği 17 otobüs, 46 adet ilaçlama aracı ve 7 adet iş makinesinin tanıtımı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Araç tanıtım törenine MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, daire başkanları, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Müdür Yardımcıları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Milletvekili Aday Adayı Hasan Eryılmaz, Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, Isuzu yetkilileri, ilçe koordinatörleri, MTSO Başkanı Yaşar Coşkun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir yapılanma sürecini tamamladık

Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri’nin konser verdiği tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay bir konuşma yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile güzel bir çalışma ilişkisi içerisinde olduklarını ifade eden Tamay, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Tamay’ın ardından kürsüye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet edildi. Büyüyen Manisa’ya hizmetleri zamanında ve eksiksiz ulaştırmak için oluşturdukları araç filosuna yeni dahil ettikleri araçların tanıtım törenine katılanlara teşekkür eden Başkan Ergün, “Geride bıraktığımız 10 aylık sürede Büyükşehir Belediyesi’nin yapılandırma çalışmalarını tamamlamak için tüm ekibimizle gece gündüz çalıştık. Geldiğimiz noktada bu süreci yüzde 100’e varan bir oranda tamamladık” dedi.

Eleştirilere önemli gönderme

Manisa’yı 17 ilçesiyle birlikte yaşanabilir bir şehir haline getirmek için yatırım ve hizmet programlarını hazırladıklarını belirten Başkan Ergün, “Bu programlamamızı hayata geçirmek için gerekli olan araç-gereç, ekipman ve personelle ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak, vatandaşlarımıza hizmetleri inşallah en iyi şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi 2009 yılında Manisa Belediye Başkanı olarak göreve geldiğimizde, araç hizmetleri kiralama usulüyle yapılıyordu. Belediyenin omzuna yük olan bu sistemi göreve gelir gelmez kaldırmıştık. O dönem Manisa Belediyesi’nin kendi araçlarını satın almıştık. 2009 yılında araç alımının yük olduğu şeklinde bizleri eleştirenler, bugün o aldığımız araçlarla hizmet verebiliyor ve 5 yıl daha o araçlar pek tabi hizmet verebilir durumda olacaktır” dedi.

Otobüsler vatandaşların hizmetinde olacak

Her hafta ilçeleri ziyaret ederek, sorunları yerinde tespit ettiklerini hatırlatan Başkan Ergün, “Artık Büyükşehir olan Manisa’da aynı şekilde ilçelerimizi gezerek sorunları yerinde tespit ediyoruz. Tabi ilçelerimizden sürekli talepler geliyor. Bu taleplerin başında öncelikle araç sıkıntısı vardı. Bugüne kadar Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ bünyesine 118 araç alımı yapmıştık. Bugün tanıtımını yaptığımız araçların içerisinde 17 adet otobüs yer alıyor. Bu 17 otobüs, 17 ilçemize hizmet verecek. İlçelerimizde oluşturduğumuz koordinatörlüklerimize otobüslerimizi göndererek, spor kulüplerinin, sivil toplum kuruluşlarının hizmetlerinde ve cenaze hizmetlerinde vatandaşların taşınması noktasında hizmet vermelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Sosyal projelerde de kullanılacak

Büyükşehir bünyesine kazandırılan 17 otobüsün sosyal projelerde kullanılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz dönemde ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya’ adıyla bir proje gerçekleştirmiştik. İlçelerimizde yaşayan kadınlarımızı Manisa’ya getirerek, hizmetlerimizi anlatma imkanı bulmuştuk. İşte bu 17 otobüs, bugün hem Manisa’ya ilçelerimizden, beldelerimizden, köylerimizden insanlarımızı getirecek, hem de gerektiğinde Çanakkale’ye de gidecek, gerektiğinde İstanbul’a gidecek. Sonuç itibariyle kendimize ait olan değerlerimizi unutturmama noktasında hizmetler verecek” dedi.

İlaçlama filosu hazır

Alınan otobüslerin toplam maliyetinin 2 milyon 900 bin TL olduğunu kaydeden Başkan Ergün, “Yol boyama ve çizme kamyonumuzun maliyeti ise 220 bin TL’dir. Yine bünyemize kattığımız 46 adet pikap tipi araçlarımızın ihalesi de 2 milyon 541 bin 198 TL bedel üzerinden yapılmıştır. Alınan araçların 1 tanesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’nde, 15 tanesi merkez sınırlarında, 3’ü Akhisar ilçemizde, 2’si Soma, 1 adet Kırkağaç, 1 adet Gölmarmara, 3 adet Salihli, 1 adet Ahmetli, 2 adet Köprübaşı, 4 adet Alaşehir, 2 adet Sarıgöl, 4 adet Demirci, 2 adet Gördes, 3 adet Kula ve 2 tanesi de Selendi ilçemizde ilaçlama işlemleri için görevlendirilecektir” dedi.

Filo güçlendirilmeye devam edecek

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında ilaçlama konusunda geçiş süreci olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ve vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını da hatırlatan Başkan Ergün, “Bunun önüne geçmek amacıyla 2015 yılı için yapılan çalışmalarda insan, bitki ve hayvan sağlığını ön planda tutarak, ilaçlama hizmeti dışında üreme kaynaklarının kurutulması ve minimuma indirilmesi önceliğimiz olacaktır. Araç filomuz sürekli olarak güçlendirilmeye devam edecektir. Bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz 5 milyon 661 bin 198 TL tutarındaki araç filomuza il genelinde belirlediğimiz 50 itfaiye noktasına, 56 araç takviyesiyle takviyede bulunacağız. Bunun ihalesi gerçekleştirildi. Tahmin ediyorum Mart ayında bu araçlarımızı birer birer teslim almaya başlayacağız. Fen İşleri’nin almış olduğu 7 iş makinesinin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Manisa’ya hayırlı olsun

İlaçlama, ulaşım, itfaiye ve cenaze hizmetleriyle ilgili gerekli olan araç-gereçleri bünyelerine katarak, vatandaşlara hizmetleri zamanında ulaştırmanın çabası içerisinde olacaklarını da ifade eden Başkan Ergün, “Yeni hizmet dönemimizde Manisa’mızı 17 ilçesiyle bir bütün olarak değerlendirip, yatırım ve hizmetlerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Tüm ilçelerimize eşit bir şekilde altyapı, asfalt, yatırım ve dev projeler kazandıracağız. Yakın zamanda Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin hizmet ve açılışlarında yine bir arada olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün tanıtımını yaptığımız araçların Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah kazasız, belasız, güzel hizmetler yapmayı bizlere nasip etsin diyorum” diye konuştu.

Araçlar dualarla hizmete girdi

Konuşmaların ardından Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Başkan Ergün’e teşekkür plaketi ve araçların temsili anahtarını takdim etti. Okunan dualarla birlikte araçların kazasız, belasız hizmet vermesi dilenirken, tören pasta kesimiyle son buldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tanıtım töreninin ardından araç sürücüleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi ve araçlarda incelemelerde bulundu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159