Manisa ulaşımına 12,5 metrelik 2 Isuzu Citiport

banner113

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kendi bünyesinde şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti verecek olan iki yeni Isuzu Citiport aracın tanıtımını yaptı.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 15.04.2015, 10:35 15.04.2015, 10:47 Taşıma Dünyası
Manisa ulaşımına 12,5 metrelik 2 Isuzu Citiport

Test sürüşlerini tamamlayan 12 buçuk metrelik, engelli yolcu taşıma kapasiteli araçlar, 15 Nisan Çarşamba gününden itibaren sefere çıkıyor. İlk etapta 10 numaralı hatta hizmet verecek araçların sayıları vatandaşlardan gelecek talep doğrultusunda arttırılacak ve diğer hatlarda da kullanılmaya başlanacak. Vatandaşlar diğer araçlarda olduğu gibi yeni araçlarda da Kentkart ile yolculuk yapabilecek.

Şehir içi taşımacılıkta yaşanan sorunlar ve vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda devrim niteliğinde bir karar alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehir içi taşımacılığa el attı. Bu çerçevede engelli yolcu taşıma kapasiteli, Avrupa standartlarında ki 12 buçuk metre uzunluğundaki araçların yarından itibaren seferlerine başlayacağı belirtildi. Yeni araçların test sürüşlerine MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu, Toplu Ulaşım Şube Müdürü Kurtuluş Kuruçay, Trafik İşleri Alt Yapı Müdürü Serdar Akçam ve Ulaşım Koordinatörü Ali Demirkaya ile birlikte katılan ve araçlarla ilgili bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, araçların ilk etapta 10 numaralı hatta hizmet vereceğini söyledi. Yeni araçların Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla araçların MANULAŞ’a devrinin yapıldığını belirten Deniz, “Bu iki aracımız şehir merkezinde bizim denetimimizde hizmet veren Özel Halk Otobüsleri ile entegre biçimde çalışacak. Yolculardan gelen talepler ve yoğun şikâyetler doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda bu hizmeti başlatıyoruz” dedi.


15 Nisan’da hizmete giriyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet verecek iki yeni araç, 15 Nisan Salı gününden itibaren 10 numaralı hatta hizmete başlıyor. Bu hatta yolculuk yapacak olan vatandaşlar,  Kentkart ile yeni araçlardan faydalanabilecek. Yeni araçlar 10 numara hat  (Yeni Otogar, Devlet Hastanesi, Merkez Kavşağı, Sultan Camii Önü, Karaköy, Forum Magnesia Alışveriş Merkezi, Uncubozköy, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi, Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, Elginkan) güzergâhında hizmet verecek.

Sayıları Artacak

İlk olarak 10 numaralı hatta hizmet verecek araçların gelecek talepler doğrultusunda sayılarının arttırılacağını ifade eden Deniz, “Yetersiz kalması halinde bu araçların sayılarını arttıracağız. Bu iki aracımız şehir içi araçlarla entegre olarak çalışmasına rağmen, MANULAŞ’a bağlı olarak faaliyet göstereceğinden araçların geliri kooperatiften ayrı olarak değerlendirilecek. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak, gerek şehir merkezinde, gerekse ilçelerimizde hizmet verecek toplu ulaşım araçlarını hizmete sokarak halkımıza daha etkin bir hizmet verebilmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.


Engelli vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak


Şehir merkezinde hizmete girecek araçların Avrupa standartlarında olduğuna dikkat çeken Ulaşım Dairesi Başkanı Deniz, “Araçlarımız alçak tabanlı olmasının yanında, engelli rampaları ile engelli vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak. Engelli vatandaşlarımız, merdivenli, yüksek tabanlı araçlarda yaşadıkları sorunları artık yaşamayacaklar” diye konuştu.

Muradiye güzergâhında araçlar yenileniyor

Muradiye’de kooperatife bağlı toplu taşıma hizmeti veren araçlarla ilgili daha önce bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Deniz, “Bildiğiniz üzere bu kooperatif yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, öğrencilere indirim yapılmıştı. Araçların yenilenmesi konusunda da sona gelindi. Alınacak araçlar belirlendi. Yakın zamanda bu araçlarda hizmete başlıyor. Bununda müjdesini verelim” dedi.





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159