banner69

Manisa ulaşımına 53 Atak katılıyor

banner113

Karsan, toplu ulaşımda yeni düzenleme yapan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Muradiye Kampüs Kooperatifi ile 53 adet ATAK alımında anlaşmaya vardı.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 22.04.2015, 13:01 22.04.2015, 13:06 Taşıma Dünyası
Manisa ulaşımına 53 Atak katılıyor
Karsan’ın kendi markasıyla 2014 yılında piyasaya sunduğu 8 metrelik modern toplu taşıma aracı ATAK, şehirlere yenilik getirmeye devam ediyor. En son Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından toplu ulaşımda yapılan yeni düzenlemeye göre CBÜ Muradiye Kampüsü-Manisa şehir merkezi güzergâhında kullanılan otobüsler; alçak tabanlı, engelli erişimli, düşük yakıt tüketimine sahip 53 adet ATAK aracıyla yenilenecek. Yenilenecek otobüslerle ilgili olarak Karsan Pazarlama ve Satış Direktörü Selim Aydınlıoğlu ve Kooperatif Başkanları arasında anlaşma sağlandı. 

Anlaşmayla ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren Karsan Pazarlama ve Satış Direktörü Selim Aydınlıoğlu; “Karsan ATAK’ın; alçak tabanlı yapısı, kolay erişimi ve sağladığı konforla Manisa, CBÜ Muradiye Kampüsü güzergahını kullanan tüm yolcular tarafından büyük beğeni toplayacağını düşünüyoruz” diye konuştu. Yolcu güvenliğinin önemine vurgu yapan Aydınlıoğlu; araçların yolu, araç içini ve arkasını gösteren kayıt özelliğine sahip kameralarla donatılacağını sözlerine ekledi. 

Manisalılara hizmet verecek 53 yeni toplu taşıma aracının şehre büyük bir yenilik getireceğini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, alçak tabanlı ATAK araçlarının Manisa merkezde hizmet veren diğer toplu taşıma araçlarıyla birlikte entegre çalışacağını söyledi. Muradiye güzergâhında hizmet veren kooperatif başkanları adına konuşan 84 no’lu Genç Muradiye Motorlu Taşıtlar Kooperatif Başkanı Cemal Yıldız da; yaklaşık 20 yıldır CBÜ Muradiye Kampüsünde okuyan öğrencilere ulaşım hizmeti verdiklerini, 53 adet ATAK aracıyla birlikte ulaşımda yaşanan bu dönüşümün büyükşehir haline gelen Manisa’ya çok yakışacağını ifade etti.

Karsan’ın 8 metrelik küçük otobüsü ATAK; biniş ve inişleri tek bir adımla gerçekleştirebilme kolaylığı sağlayan “alçak taban” ve aracı yana yatırabilen ECAS sistemiyle dikkat çekiyor. Katlanır engelsiz erişim rampası ile tekerlekli sandalye kullanan yolcular için hayatı kolaylaştıran Karsan ATAK’ın panaromik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlarken, farklı koltuk dizilişleri ve geniş iç yapısı sayesinde yolcu kapasitesi sürücüsü dahil 60 kişiye kadar çıkıyor. Sürücü için manuel vitesin yanı sıra robotize vites seçeneği ile maksimum sürüş konforu sağlayan ATAK, Euro V-EEV emisyon normlarına uygun motoruyla mükemmel yakıt ekonomisi sunuyor. ATAK ayrıca düşük manevra kabiliyetiyle şehiriçi taşımacılığında ideal olup, opsiyonel izole sürücü kabini, bağımsız ön süspansiyon gibi özellikleriyle hem konforlu hem de güvenli bir seyir imkanı sunarken, arkadan enine yerleşimli motoru sayesinde de bakım kolaylığı sağlıyor. 



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159