Medline, 22 Mercedes Sprinter yatırımı yaptı

banner113

2007 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne hasta nakil hizmeti sunan Esas Holding’in sağlık alanındaki şirketi Medline Acil Sağlık Firması, 22 adetlik Mercedes Sprinter yatırımı ile ambulans hizmeti veriyor.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 17.12.2016, 14:25 17.12.2016, 14:36 Taşıma Dünyası
Medline, 22 Mercedes Sprinter yatırımı yaptı
Medline’ın, Mercedes-Benz Türk bayi Mengerler Ticaret’ten satın aldığı 22 adet yeni Mercedes Sprinter mavi şeritli hasta nakil ambulansları Kocaeli halkının hizmetine sunuldu.  

28 Kasım Pazartesi günü yapılan araçların teslim törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkanvekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Medline ve Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, daire başkanları, sağlık personeli ile araçların satışını gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araç Filo Satış Koordinatörü Onurcan Tosun, Mengerler İstanbul Hafif Ticari Araç Satış Müdürü Hüseyin Özcan katıldı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  “22 adet sıfır km mavi ambulansımız, hasta nakil aracımız vatandaşlarımızın hizmetinde. ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ felsefesiyle, imkanı olmayan vatandaşlarımıza hizmette sınır tanımıyoruz. Hasta nakil ambulansları geçen yıl yaklaşık 55 bin hastaya hizmet verdi. 2016 yılının ilk 10 ayında ise bu rakam yaklaşık 45 bine ulaştı” dedi. 

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının ardından 10 yıldır hasta nakil ambulanslarında hizmet veren Aynur Şanlı ile 2,5 ay önce çalışmaya başlayan Büşra Yaşar’a hediye takdim etti. Törene katılan Medline Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı da, Başkan Karaosmanoğlu’na bir hasta nakil ambulanslarının maketi takdim etti. Başkan Karaosmanoğlu, yeni ambulansın direksiyonuna geçerek, aracı bir süre kullandı. 

Günde 250-300 km yol 

Bir hasta nakil ambulansı günde 250-300 km arasında yol yapıyor. Bir aracın ayda yaptığı yol ise yaklaşık 8 bin km’yi buluyor. Bir ayda 20 ambulans il içi ve il dışında yaklaşık 128 bin km yol yapıyor. Her gün 2 veya 3 araç il dışına hasta taşıyor. Hasta nakil hizmetinde 133 personel görev alıyor. 

4 kamera ile takip 

Hasta nakil ambulanslarının tamamı, 24 saat boyunca araç takip ve kamera sistemiyle takip ediliyor. Tamamında HGS bulunan araçlarda hız sınırı 110 km’de sabitlenmiş durumda. Ambulansların her birinde 1 yol kamerası, 1 ön kabin, 1 yan kapı ve 1 arka kamera olmak üzere toplamda 4 adet kamera ve ses kayıt sistemi bulunuyor. 

Mercedes yatırımında etkenler

Medline Kurumsal Satış Müdürü ve Kocaeli Projesi Koordinatörü Mercedes yatırımında etken olan özellikleri şu şekilde açıkladı: “Mercedes Sprinter araçlarda hasta konforu için özel süspansiyon sistemi, ön ve arka kabin için ayrı iklimlendirme bulunuyor. Hizmet; kesintiye teknik anlamda Mercedes mühendisliği ve etkin teknik servis ile uğramıyor. Hasta güvenliği için geniş ön ve arka kabin ve güçlü üstyapı bulunması tercihimizi belirledi.”  

Medline-Mengerler işbirliği 

Mengerler İstanbul Hafif Ticari Araç Satış Müdürü Hüseyin Özcan, hasta nakil hizmeti veren Medline şirketi ile işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Medline ile işbirliğimizin uzun yıllar devam edeceği düşüncesindeyiz. Bu 22 adet Sprinter aracımız özel sipariş ve isteklere göre donatıldı. Ayrıca Medline şirketi Kocaeli Mengerler ile servis sözleşmesi de yaptı. Hizmet sürecinde Medline’ın her an yanında olacağız. Yeni araçlar hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159