Mercedes-Benz Türk’ten Mersin’e 30 Conecto

banner113

Mercedes-Benz Türk, yeni yıla hızlı bir giriş yaparak 30 adet Conecto teslimatı gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki Mercedes-Benz marka otobüslerin sayısı 87 adede yükseldi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 09.01.2018, 15:52 09.01.2018, 16:10 Taşıma Dünyası
Mercedes-Benz Türk’ten Mersin’e 30 Conecto

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni araç alımında tercihini Mercedes-Benz’den yana kullandı. Türkiye’deki kuruluşunun 50.yıldönümünü geride bırakan Mercedes-Benz Türk, yeni yıla hızlı başladı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 30 adet Conecto otobüs teslim etti. Mercedes-Benz Türk ve Yetkili Bayii Koluman Tarsus desteği ile gerçekleşen satışla birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki Mercedes-Benz marka otobüslerin sayısı 87 adede yükseldi.
Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen teslimat törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ulaşım Dairesi Başkanı Kenan Tektemur, Toplu Taşıma Şube Müdürü Sinan Taylan Berk, Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt ve Şehir içi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Yusuf Adıgüzel, Koluman Otomotiv Ticari Araçlar Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Saltık, Tarsus Şube İcra Kurulu Temsilcisi Bahattin Uzadalı, Tarsus Otobüs Satış Müdürü Erdem Ünler, Tarsus Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Altuğ Şakaklı katıldı.




Mercedes otobüs sayısı 87 oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise “Yeni aldığımız 30 otobüse ek olarak, küçük otobüsler alarak kırsal bölgelerimizde kullanıma sunacağız. Göreve geldiğimizde 90 tane otobüs vardı ama bunun yalnızca 30 tanesi çalışıyordu. Biz istiyoruz ki bu belediyede çalışan herkes bir taraftan emeğinin karşılığını alsın. Biz göreve geldiğimizde belediyemizde toplam araç sayısı 200‘dü. Biz buna yaklaşık bin araç daha ekledik. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin halkına en iyi şekilde hizmet vermek istiyoruz, dolayısıyla yeni araç alımımızda tercihimizi Mercedes-Benz’den yana yaptık. Bu alımımızla birlikte araç parkımızdaki Mercedes-Benz marka araç sayımızı 87 adede yükselttik. Mercedes-Benz Conecto araçların uygun toplam sahip olma maliyeti, belediyelerin Mercedes-Benz marka araçları tercih etmesine sebep oluyor. Bunun yanı sıra Conecto araçların düşük yakıt tüketimine sahip olması da tercihimizi etkileyen önemli faktörler arasındaydı. Ayrıca Mercedes-Benz Türk’ün satış sonrasında da sağladığı hizmetler bizler için çok önemli. Dolayısıyla Mercedes-Benz Türk’ün ürünlerine ve satış sonrası hizmetlerine güveniyoruz” şeklinde konuştu.

“Ulaşım Master Planı’nı hazırlamak 2 buçuk yıl sürdü”

Mersin’in Ulaşım Master Planı’nın yapımının 2 buçuk yıl sürdüğünü ve sürecin oldukça uzun olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Ben buradan soruyorum. Ulaşım Master Planı olmayan bir kentin raylı sistem projesi olabilir mi? Daha önce 10 ay gibi kısa bir sürede yapılan projeye güvenip yola çıkmamız mümkün değildi. Yeniden bu Kentin Ulaşım Master Planı’nı yaptırdık ki bu 2 buçuk yıl sürdü. Ulaşım Master ve çevre planlarının bakanlıklarda onaylatılması da uzun bir süre aldı. Bu projeler Kasım ayında onaylandı. Ancak bizim planladığımız havaray sistemi Türkiye’de daha önce yapılmadığından maalesef bakanlıktan onay görmedi. Daha sonra hafif raylı sistemde karar kıldılar. Hemen 2018 programına aldırmak için Kalkınma Bakanlığı’na başvurumuz yaptık ve alınmasını bekliyoruz. Bu hafta inşallah proje çalışmasına seri bir şekilde başlanacak. Zamana ihtiyacımız var. Keşke bunlar eskiden yapılmış olsaydı da biz bugün raylı sistemi Mersin’de sonuçlandırma noktasına getirebilseydik. 2018 programına alındığı takdirde inşallah yıl sonuna kadar projesi tamamlanacak ve ihalesine geçmiş olacağız” dedi.

Yeni yıla büyük bir teslimat mutluluğu ile adım attık

Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt tören esnasında; “Öncelikle burada bulunan herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Yeni yıla, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığımız 30 adetlik Conecto teslimatının mutluluğu ile girdik. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne markamıza gösterdikleri ilgi için teşekkür ederiz. Hoşdere Otobüs Fabrikamızda ürettiğimiz ve 2016 yılında yenilediğimiz şehir içi otobüs modelimiz Conecto ile işletme giderleri ve yakıt sarfiyatı bakımından pazardaki en ekonomik aracın Mercedes-Benz Conecto olduğu iddiamızı sürdürüyoruz. Aracımız, ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları yerine getiriyor ve en üst düzey sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine uyuyor. Yeni araçların Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Mersin halkına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159