Ordu ulaşımına 177 araçlık değişim geliyor

banner113

Ordu’nun Altınordu ilçesinde uygulanacak olan yeni toplu taşıma sistemiyle farklı güzergâhlarda hizmet veren 322 aracın 161 adedi 5,5 – 8 m aralığında, 16 adedi 8 – 10 m aralığında olmak üzere toplam 177 araca dönüştürülecek.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 31.10.2017, 10:00 31.10.2017, 10:03 Taşıma Dünyası
Ordu ulaşımına 177 araçlık değişim geliyor

Ordu’nun Altınordu ilçesinde uygulanacak olan yeni toplu taşıma sistemi için çalışmalar tamamlandı ve hazırlanan protokol bugün imza altına alındı. “Toplu Taşıma Rehabilitasyon Projesi” adı ile imzalanan protokole göre Altınordu’da farklı güzergâhlarda hizmet veren 322 aracın sayısı, farklı boyutlarda ve kapasitede hizmet verecek olan 177 adet araç sayısına düşürülecek.

Projenin hazırlanması iki yıl sürdü

Yaklaşık 2 yıl sürdürülen görüşmeler sonucunda, tüm aşamaları tamamlanan proje doğrultusunda hazırlanan protokol bugün imza altına alındı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törene Başkan Enver Yılmaz, Genel Sekreter Bülent Civelek, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık, Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz, Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Özgür Dayı ve Altınordu ilçesinde taşımacılık yapan şoför esnafı katıldı.

12 toplantı yapıldı

Başkan Enver Yılmaz, geride bırakılan süre içerisinde toplam 12 toplantının gerçekleştirildiğini ve bu toplantılar sonrasında taahhütlerin tek tek yerine getirildiğini söyleyerek, “Biz daha önce tüm şoför esnafımızın hakkını koruyacağımızın sözünü vermiştik. Bugün herkesin bu imza töreninden mutlu olduğunu görüyorum” dedi.

Araç sayısı 322’den 177’ye düşecek

Başkan Yılmaz konuşmasında, Altınordu ilçesinde ulaşım konusunda büyük bir değişimin yaşandığına vurgu yaparak, “Bu imza töreni öncesinde herkesin de bildiği gibi trafik akışında birçok düzenlemeye gittik. Bazı cadde ve sokaklarımızı araç trafiğine kapattık. Bu süreçte değişim ve dönüşümü en güzel şekilde gerçekleştirdik. Yeni sistemle birlikte 322 adet aracın 161 adedi 5,5 – 8 m aralığında, 16 adedi 8 – 10 m aralığında olmak üzere toplam 177 araca dönüştürülmesi sağlanacak ve Cumhuriyet Meydanı araçların toplanma merkezi olacak. 20 kapalı durak ile 300’e yakın durağın montaj çalışmaları tamamlandı. Aralık ayından itibaren düzenlenen sistem ile yeni araçlarımızı yollarda görmeye başlayacağız” diye konuştu.



Bu işten herkes memnun kalacak


Altınordu’nun geleceğinin çok parlak olduğunun altını çizen Başkan Enver Yılmaz, “Bu ilçemizde ulaşım konforu, her geçen gün artan bir ihtiyacı karşılayarak kendini gösterecek. Sistemimizin ana omurgasını sizler oluşturdunuz. Tüm esnaf arkadaşlarıma bol kazanç temenni ediyorum. Bugün bir milattır ve herkes bu işten memnun kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Biz ekmeğimizin peşindeyiz

Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık ise gelinen süreçten tüm esnafın memnuniyet duyduğunu belirterek, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a esnaf arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Bizim esnafımız dürüst ve namusludur. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Sayın Başkanımız esnaf arkadaşlarımın yanında durmuştur. Ordulular sizinle gurur duyuyor. Bilesiniz ki bu esnaf sizin yanınızdadır” dedi.



Konforlu 177 araçla hizmet verilecek

Ordu Şoförler Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz da Başkan Enver Yılmaz’ın verdiği her sözü yerine getirdiğini söyleyerek teşekkür etti. Bugün 265 dolmuş aracı, 46 Sagra Meydan aracı ve 11 de Kuğukent aracının hizmet verdiğini belirten Başkan Yavuz, “Yeni dönemde şoför esnafımız konforlu ve farklı kapasitelerde 177 araçla hizmet verecek. Amacımız halkımıza en güzel ve kaliteli hizmetler verebilmektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol, Başkan Enver Yılmaz ile Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık ve Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz tarafından imza altına alındı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159