Otobüslerimizi her sene yenileyeceğiz

banner113

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Şu an 2019 yılının otobüsleri gelecek. Şimdi 2020 otobüslerini alacağız. Otobüslerimizi konforlu, sürüşü de rahat bir hale getirmek için çalışıyoruz” dedi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 15.02.2020, 16:49 15.02.2020, 16:52 Taşıma Dünyası
Otobüslerimizi her sene yenileyeceğiz

Otobüs şoförleri, sabah saatlerinde kendileri ile bir araya gelen ve bizzat ikramda bulunan Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kurtuluş, TULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Arif Emecan ve daire başkanlarının da katıldığı organizasyonda, Başkan Zorluoğlu şoförlerle sohbet etti, sıkıntılarını sordu.



Modern otobüs hareket merkezi sözü verdi


Belediye personelinin en iyi şartlarda çalışmasını sağlamaya özel önem verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Hareket amirliğinin bulunduğu alana çok güzel bir bina yapmayı düşünüyoruz. Projesi bitmek üzere. Size yakışır, içerisinde rahat rahat oturabileceğiniz, sohbet edebileceğiniz, misafirinizi kabul edeceğiniz bir yer olacak. Aynı zamanda tüm otobüsleri ve dolmuşları tek merkezden takip edebileceğimiz, Trabzon’a yakışır, sizlere de yakışır güzel bir tesis yapacağız. Caddelerde, sokaklarda akşama kadar otobüs kullanmak gerçekten çok zor. Çok yorulduğunuzun farkındayım. O nedenle en azından mola verdiğinizde sırtınızı dayayabileceğiniz, bir çay içebileceğiniz temiz, nezih ortamlar oluşturmak istiyoruz. Projesi tamamlanmak üzere, kısa süre içerisinde inşaatına başlayacağız. Çok güzel bir ulaşım harekat merkezi yapmak istiyoruz. Mevcut konteynerleri de buradan kaldıracağız. Artık her şey elektronik ekranda olacak. Yeni harekat merkezi, tüm teknolojik imkanlardan faydalanacağımız şekilde yapılacak” dedi.

Yeni otobüsleri Elazığ’a gönderdik

Yeni gelecek otobüslerle ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Otobüslerimizin niteliklerini artırmaya çalışıyoruz. Yeni otobüslerimiz konusunda özel bir durum oldu ve bize gelecek olan 9 yeni otobüsü Elazığ’a verdik. Onlara da otobüs lazımdı, bizimkiler de hazırdı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beni aradı ve ‘Elazığ’da bizim acil otobüse ihtiyacımız var. Banttan çıkan otobüsler sana geliyordu. Seninkini bir 15-20 gün erteleyelim, onları sen bize verir misin?’ dedi. Ben de baş göz üstüne. Elazığ’daki kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz, depremzedelerimize helali hoş olsun dedim. Biz 15-20 gün daha bekleriz, bir şey olmaz. Otobüslerimizi her sene yenileyeceğiz. Şu an 2019 yılının otobüsleri gelecek. Şimdi 2020 otobüslerini alacağız. Otobüslerimizi konforlu, sürüşü de rahat bir hale getirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.



Güzel bir dönüşüm gerçekleştireceğiz


Trabzon’un ulaşım sorununu çözmek için titiz bir çalışma sergilediklerini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Dolmuş modernizasyonu süreci devam ediyor. Son kararı kısa süre içerisinde açıklayacağım. Güzel bir dönüşüm gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yeni yollar yapmak, yeni otoparklar açmak suretiyle inşallah birkaç sene içerisinde Trabzon’un ulaşım meselesini epey bir rahatlatacağız hep beraber. Yeni arkadaşlarımızı ekibiyle görevlendirdik. Bu süreci yönetirken sizlerin de fikirleri bizim için çok önemli. Çaydan, çorban başladık, inşallah planlarımız ölçüsünde daha güzel şeyleri hep birlikte yapacağız. Çorba ikramımızı sizi sevdiğimizi, düşündüğümüzü göstermemiz bakımından küçük bir jest olarak kabul edin. Ama inşallah birkaç sene sonra bu harekât merkezinin geldiği son durumu hep beraber gördüğümüzde bundan gurur duyacağız” şeklinde konuştu.

Kar yağışında ücretsiz hizmet verdik

Kar yağışının ardından ulaşım konusunda kent genelinde yaşanan sıkıntılara da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Geçen hafta cumartesi günü özellikle öğleden sonra bir baktık ki, dolmuşlarımız yetersiz kalıyor. Hem onlara kolaylık sağlamak hem de vatandaşlarımızı uzun süre soğukta bekletmemek için hem kendi otobüslerimizi hem de servis minibüslerini yoğun duraklara yönlendirip ücretsiz taşıma yaptık. 3 binden fazla vatandaşımızı o gün sağ salim evlerine ulaştırdık. Bu konuda şoför arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159