banner69

Otokar’dan Mardin Kızıltepe’ye 48 Sultan LF

banner113

Mardin Kızıltepe ve Artuklu arasında hizmet veren 48 şehir içi otobüs Otokar Sultan LF otobüs ile yenilendi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 06.04.2018, 12:34 06.04.2018, 12:39 Taşıma Dünyası
Otokar’dan Mardin Kızıltepe’ye 48 Sultan LF

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım sisteminde başlattığı revizyon devam ediyor. Ulaşımda yapılan çalışmalardan birisi de şehir içi otobüslerin yenilenmesi olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda ilk olarak Nusaybin’de şehir içi otobüslerin değişiminin sağlanmasının akabinde Kızıltepe ilçesinde de değişim için adımlar atıldı. Kızıltepe ulaşımına 48 Otokar otobüs katıldı.

5 Nisan Perşembe günü Kızıltepe Şehiriçi Otobüs Terminali’nde düzenlenen törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaşı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Erol Bese, Kızıltepe 1 Nolu Kooperatif Başkanı Şeyhmus Gökcen, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgul, İç Pazar Ticari Araçlar Satış Direktörü Murat Tokatlı, Otobüs Satış Müdürü Murat Tokatlı, otobüs sahipleri katıldı.



Törende konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman şehirde güzel projelerin devam ettiğini kaydetti. Yaman şehir içi ulaşımın modern ve çağın gerekleri gözetilerek yenilendiğine işaret ederken, “Mardinimizin en büyük problemleri arasında ulaşımdaki aksaklıklar yer alıyordu. Biz bu nedenle hemen harekete geçerek çalışmalara başladık. Önce şehrin master planını hazırladık. Daha sonra Mardin Toplu Ulaşım Sistemini işler hale getirmeye başladık. İlk olarak Nusaybin ilçemizde çalışmalara hayat verdik. Burada otobüslerimizi yeniledik. İkinci durağımız ise Kızıltepe oldu. Bu konuda Kızıltepe ilçemizdeki otobüs esnafımız ve kooperatifimiz de desteklerini esirgemediler” dedi.



152 minibüs yerine 48 adet 8 metrelik Otokar
Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaşı, “İlçemizde 1 nolu kooperatife ait 100 adet faal olan minibüs ve 15 nolu kooperatife ait faal olmayan 52 adet minibüs birleştirilmiş ve toplam 48 adet 8 metre otobüs haline getirildi. Toplu ulaşım sistemi yeni araçlar ile daha aktif hale gelmiş olacaktır. Kısa zaman sonra elektronik bilet sistemi ile çalışmalar daha da güzelleşmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

Ulaşıma modern dokunuşlar
Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Erol Bese de yaptığı konuşmada; “ Toplu ulaşım planımızı öncelikle nüfusumuzun çoğunluğunu kapsayan Artuklu, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ve Yeşilli ilçelerini kapsıyor. 2018 yılı içinde ikinci aşamada yapılacak diğer ilçelerimiz de bu plana dahil olacak. Plan minibüs ve otobüs gibi toplu ulaşım araçlarını kapsadığı gibi ilimizdeki servis araçları ve taksileri de içerisine almaktadır. Vatandaşlarımız ile yaptığımız anketler neticesinde birçok yenilik sağlamakla beraber güzergahları da iyileştiriyoruz. Çalışmalarımız modern ulaşım sistemlerini de entegre ederek devam edecek” ifadesini kullandı.

Kızıltepe 1 Nolu Kooperatif Başkanı Şeyhmus Gökcen ise yıllardır yolcu taşımacılığında çözülemeyen sorunların projeyle ve değişimle sonlanacağını belirtti.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159