Sakarya’da otobüs ihalesi

banner113

Şehrin ulaşım geleceğini güvenceye almak için başlatılan çalışmalar kapsamında iki önemli hizmette daha hazırlıkların tamamlandığını açıklayan Başkan Zeki Toçoğlu, “29 Temmuz Çarşamba günü şehrin ilk katlı otoparkının, 30 Temmuz Perşembe günü ise 15 Özel Halk Otobüsü için ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 28.07.2015, 12:10 28.07.2015, 12:16 Taşıma Dünyası
Sakarya’da otobüs ihalesi
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin ulaşım altyapısında önemli yeri olacak iki hizmette daha hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Şehrin ilk katlı otoparkı için 29 Temmuz Çarşamba günü ihaleye çıkacaklarını belirten Başkan Toçoğlu, Kampüs Hattı için daha önce de müjdelenen 15 yeni aracın ihalesini 30 Temmuz Perşembe günü gerçekleştireceklerini ifade etti.

Şehir içi parklanmaya yapıcı adım

Toçoğlu, “Daha önce de Ulaşım Master Planı verileri doğrultusunda şehir içi parklanma meselesinde yapıcı adımlar atacağımızı müjdelemiş, Milli Egemenlik Caddesi’ndeki İl Müftülük Binası’nın yanında şehrin ilk katlı otoparkını inşa edeceğimizi duyurmuştur. TCDD’ye ait arazi için gerekli protokoller imzalandı; proje belirlendi ve onaylandı” diye konuştu.

300 araçlık ilk katlı otopark

29 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek katlı otopark ihalesinin ardından projede çalışmaların derhal başlatılacağını da aktaran Başkan Zeki Toçoğlu, “300 araçlık ilk katlı otoparkta ihale sonrası çalışmaları başlatıyoruz. Şehir içi parklanmanın trafiğe olumsuz etkilerini asgari seviyelere indireceğimizi her fırsatta ifade ediyoruz. İnşallah inşa edeceğimiz katlı otopark projelerimizin yenilerini de şehrimize kazandıracağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Kampüs hattına iyileştirme

Kampüs ulaşım hattı için daha önce de kamuoyu ile paylaşılan 15 özel halk otobüsü için de tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Toçoğlu, şunları söyledi; “Daha önce de ifade ettik; ulaşımda standart belirleme konusunda gerekli tüm adımları atacağız. Sayın Rektörümüzle de gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Kampüs Hattı ulaşımı için gerekli iyileştirmeleri yapacağımızı ifade etmiştik. İnşallah 15 yeni araç bu anlamda önemli bir misyon üstlenecek.”

Kampüs hattına 15 araç

“Ulaşımda çağın gereklilikleri çerçevesinde değişim ve dönüşüm yaşanması gerektiği inancını taşıyoruz. Üniversitemiz öğrencileri ve vatandaşlarımızın daha iyi toplu taşıma hizmet standartlarına ulaşmasını arzuluyoruz. Bizim için vatandaş memnuniyeti, denetim ve kontrol çok önemli. Bu anlamda 15 yeni araç birçok noktada başlattığımız hat iyileştirme ve düzenleme çalışmaları açısından da önemli bir yer tutacak. Şehrimize hayırlı olsun.”

Ulaşımda yeni hamleler

“Her platformda ifade ediyoruz; şehrimizin ulaşım geleceği Büyükşehir güvencesi altındadır. Yeni bulvarlar, ulaşım aksları, kentsel tasarım ve cadde yenilemeleri, ulaşım filosunu güçlendiren hamleler, köprüler ve dahasıyla şehrimiz ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam edeceğiz. Adımını atacağımız şehrin ilk katlı otoparkının yanı sıra, Kampüs ulaşımı için 15 yeni aracın ardından ulaşımda yeni hamlelerimiz artarak devam edecek.” 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159