Salihli'ye 43 yeni Karsan Jest

banner113

Ulaşımda dönüşüm hamlesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ile mahalleleri arasında hizmet veren toplu taşıma araçlarının dönüşümünü tamamladı. Dönüşümü tamamlanan 43 adet yeni araç için anahtar teslim töreni düzenlendi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 21.09.2017, 18:40 21.09.2017, 18:49 Taşıma Dünyası
Salihli'ye 43 yeni Karsan Jest

Manisa Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda başlattığı ulaşımda dönüşüm projesi kapsamında, il genelindeki dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Son olarak Salihli ile mahalleleri arasında toplu taşıma hizmeti veren 142 aracın, tek kooperatif bünyesinde toplanarak 43 adet 6 metrelik Karsan Jest, engelli erişimine uygun ve alçak tabanlı araçlarla dönüşümü tamamlandı. Tören öncesi Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı makamında ziyaret etti. Dönüşümü tamamlanan araçlar için Salihli Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen teslim törenine Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, daire başkanları, birim müdürleri, KARSAN firması Satış Müdürü Kaan Erkırtay, kooperatif başkanı ve şoförler katıldı. Törende konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli ile mahalleleri arasında hizmet veren toplu taşıma araçlarının dönüşümünün hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

“2012’de başlayan dönüşüm sürüyor”

Törene konuşan Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, sözlerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek başladı. Salihli ile mahalleleri arasında dönüşümü tamamlanan toplu taşıma araçlarının teslim töreninde bir araya geldiklerini ifade eden Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, “Manisa Belediyesi döneminde 2012 yılında Manisa merkezinden başlattığımız toplu ulaşımda dönüşüm hamlemizi, Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte tüm ilçelerimizde birer birer hayata geçiriyoruz. Alçak tabanlı, engellilerin seyahat etmesine uygun, klimalı, kartlı ve kameralı araçlarla ilçe merkezine ve ilçeler arasına ulaşımda vatandaşımızın konforunu ön planda tutuyoruz” dedi.

Yeni Araçlar 35 Güzergahta Hizmet Verecek

Salihli ile mahalleleri arasında toplu taşıma hizmeti veren 142 aracın tek kooperatif bünyesinde toplanıldığını söyleyen Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, “142 aracı, 43 adet 6 metrelik Karsan Jest olarak engelli vatandaşların seyahatine uygun ve alçak tabanlı araçlarla dönüşümünü tamamladık. Bu araçlarla Salihli-Yılmaz, Salihli-Taytan-Adala, Salihli-Caferbey-Çaltılı-Kapancı-Sart, Salihli-Çaltılı-Sart-Mersindere, Salihli-Durasıllı, Salihli-Eldelek-Yağbasan-Karasavcı-Poyrazdamları, Salihli-Eldelek-Poyrazdamları-Hacıhıdır-Poyraz, Salihli-Çavlu-Süleymaniye-Çapaklı-Gökçeköy, Salihli-Gökeyüp, Salihli-Emirhacılı-Çökelek-Pazarköy-Kemer-Kurttutan-Kale-Kemerdamları, Salihli-Karapınar-Çayköy-Tekelioğlu-Karayahşi, Salihli-Mersinli-Derbent, Salihli-Bahçecik, Salihli-Eminbey-Dombaylı olmak üzere 14 güzergahta 35 mahallemize toplu taşıma hizmeti vereceğiz” diye konuştu.



“Önemli projelere imza atıyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesinin, Salihli’de yaşayan vatandaşların refahı ve mutluluğu için 7/24 görev başında olduğunu dile belirten Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, “İşte Atatürk Spor Salonu ortada. Çocuk Kültür Sanat Merkezlerimiz, etkinlik salonlarımız, itfaiye müfrezelerimiz, Gıda Bankası, MABEM projelerimiz vatandaşlarımızın faydalandığı projelerimizden. İçerisinde MABEM, Gençlik Merkezi ve Koordinasyon Merkezimizin yer alacağı Koordinasyon Merkezi ve MABEM binası projemiz hızla yükseliyor. Yer altı otoparkı, pazaryeri ve Bedesten Çarşı projesinde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çocuklarımız için Gümüşçayı’nda sürdürdüğümüz Masal Ormanı projemiz de süren projelerimiz arasında. Kavşak projemizle ilgili ihale hazırlıklarımız sürüyor. Kısaca ve özetle Büyükşehir Belediyemiz, Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde Salihli’de güzel ve önemli hizmetlere imza atıyor” dedi.

“En güzel hizmetleri hayata geçirmenin çabasındayız”

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 25 milyon liralık yatırımla 25 kilometre uzunluğundaki yağmursuyu hattı döşeme çalışmasını Atatürk ve Şüheda caddelerinden başlattığını kaydeden Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, “Çalışmalar zorlu zemin koşullarına rağmen sorunsuz devam ediyor. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde 17 ilçemizde en güzel hizmetleri hayata geçirmenin çabasındayız. Bu duygularla toplu ulaşımda dönüşüm kapsamında teslim aldığımız yeni araçların Salihli’mize hayırlı olmasını diliyorum. Dönüşümde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

43 Araç Dualarla Hizmete Başladı

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla temsili anahtar teslim töreni yapıldı. KARSAN firması Satış Müdürü Kaan Erkırtay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya’ya, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’e plaket ve çiçek takdiminde bulundu. Plaket töreni sonrasında protokol üyeleri kesilen pastanın ardından edilen dua ve kesilen kurdele sonrasında 43 araç hizmete alındı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159