Samsunlu halk otobüsçüsünün ücretsiz taşıma mağduriyeti bitiyor

banner113

Özel Halk Otobüslerinin en büyük sorunu olan ücretsiz geçişlerden kaynaklanan hak kayıpları ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'den müjde geldi. Başkan Şahin," işletmelerin ücretsiz geçişlerden dolayı oluşan kayıplarının yarısını Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayarak esnaf arkadaşlarımıza destek olacağız" dedi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 15.11.2018, 14:50 15.11.2018, 14:54 Taşıma Dünyası
Samsunlu halk otobüsçüsünün ücretsiz taşıma mağduriyeti bitiyor
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun'da ulaşım hizmetini sağlayan halk otobüsü işletmecileri ile bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu programda ulaşım hizmeti veren işletmecilere seslenen Şahin, "Problemler sadece halk otobüsleri ile ilgili değil. Problemler biterse zaten insanın yapacağı da bir iş kalmaz. Ancak biz yöneticilerin işi problemleri çözmek olmalı. Biz de geldiğimiz günden beri nerede bir problem varsa sorunlardan kaçarak değil onların üzerine giderek, taraflarla görüşerek ortak akılla problemleri çözmeye gayret ediyoruz. Samsun gerçekten önemli bir şehir. Samsun'un  potansiyelleri çok fazla. Önemli olan bu potansiyelleri harekete geçirmek için topyekun şehir olarak bir şeyler yapmamız. Samsun için fikir üreten çalışan herkesi dinleyerek şehrimizin sorunlarını bitirmeye kararlıyız" dedi.


Otobüsçülerin mağduriyeti bitecek 

Özel Halk Otobüsçülerine müjde de veren Şahin, “Özel halk otobüs işletmelerin en büyük sıkıntısı biliyoruz ki ücretsiz geçişler. Samsun genelinde ayakta yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüslerimizin ve Samulaş A.ş'nin ücretsiz geçişlerden dolayı oluşan kayıplarının yarısını Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayarak esnaf arkadaşlarımıza destek olacağız. Bugün imkanlarımız bu kadar. İnşallah belediye güçlendikçe desteklerimiz daha da artacak. Çünkü siz yolunuza devam edemezseniz yaptığımız işlerden keyif almamız mümkün değil. Bu kararın hayırlı olmasını dileklerimle, hepinize kazasız belasız bir şekilde helalinden bol kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’in yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fikret Vatansever, Samsun Esnaf ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan ve çok sayıda otobüs işletmecileri ve çalışanları katıldı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159