Servisçiler Koronavirüs desteği istiyor

banner113

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Gül, "Öğrenci ve Personel Taşımacılığı yapan 68 bin araç Koronavirüs salgını nedeniyle, okulların tatil edilmesi ve birçok işyerinin evden çalışma sistemine dönmesinden dolayı sektörümüzde birçok araç çalışamaz duruma gelmiş, mevcut kredilerini ödeyemez ve zorunlu giderlerini karşılayamaz olduğunu" bidirdi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 17.03.2020, 17:59 17.03.2020, 23:09 Taşıma Dünyası
Servisçiler Koronavirüs desteği istiyor
İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Gül, bir basın duyurusu ile koranavirüs salgın hastalığının sebep olduğu iş kayıplarından dolayı, kredi, vergi, SGK borçlarının ertelenmesi ve faizsiz kredi verilmesini istedi.

İSTAB açıklamasını aynen veriyoruz:

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Gül, "Bilindiği üzere Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve bütün dünyaya hızla yayılan ve Ülkemizi’ de etkisi altına alan Covid19 virüsü ile ilgili Hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığı’mızın aldığı kararlar doğrultusunda sektörümüz olarak zaman kaybetmeden mevcut Öğrenci ve Personel araçlarımız standartlara uygun bir şekilde periyodik olarak dezenfekte edilmektedir. 

Sektörümüz olarak Hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığı’mızın aldığı bütün kararları uygulama aşamasında azami dikkat göstermekteyiz ve göstermeye devam edeceğiz.

Bu sürecin alınan önlemler doğrultusunda başarılı bir şekilde geçirileceğine inancımız tamdır. 

Bu doğrultuda 68 bin araç ile İstanbul’un toplu taşımasında önemli bir paya sahip olan Öğrenci ve Personel Taşımacılığı yapan tüzel ve gerçek kişiler olarak, Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu süreçte, okulların tatil edilmesi ve birçok işyerinin evden çalışma sistemine dönmesinden dolayı sektörümüzde birçok araç çalışamaz duruma gelmiş, mevcut kredilerini ödeyemez ve zorunlu giderlerini karşılayamaz haldedir.  

Bu durum sektörümüz adına ekonomik anlamda büyük problemler yaratmış ve yaratmaya devam etmektedir. 

Sektörümüzün ayakta kalabilmesi adına aşağıda belirttiğimiz taleplerimizin acilen hayata geçirilmesi hususunda gereğini arz ederiz. 

Saygılarımızla 

Taleplerimiz: 


1.Sektörümüz işletmeleri tarafından kullanılan banka ve diğer kredi kuruluşlarından kullanılan kredilerin ertelenmesi 
2.Vergi ödemelerinin ertelenmesi 
3.SGK primlerinin alınmaması 
4.Sektörün ayakta kalabilmesi için şirketlere faizsiz kredi desteği sağlanması 

Turgay Gül
İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB)
Yönetim Kurulu Başkanı   

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159