Sivaslıları yeni yılda yeni otobüsler taşıyacak

banner113

Sivas Belediyesi Halk Otobüsçüleri Kooperatifi ile birlikte düzenlediği toplantıda yeni alınacak otobüsleri belirledi. Başkan Aydın, “Dedikodulara mahal vermemek adına bizler sadece bir model belirlemedik. Şu firmadan alın demedik. Aksine Sayın Bakanımızı ve milletvekillerimizi de devreye sokarak en uygun olan fiyatları belirledik.. Şartlarımıza uyan istediğiniz aracı alabilirsiniz. Bu uygulamaya yeni yıl itibarıyla geçeceğiz” dedi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 05.12.2017, 14:18 05.12.2017, 14:22 Taşıma Dünyası
Sivaslıları yeni yılda yeni otobüsler taşıyacak

Şehir içi ulaşımını daha konforlu hale getirmek için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Sivas Belediyesi, kent içinde toplu taşımayı sağlayan halk otobüslerinin yenilenmesi için düğmeye bastı. Aylar süren uzun araştırmalar neticesinde belirlenen bazı modeller görücüye çıkarıldı, vatandaşların oylamasına sunuldu.

Aracın boyutu, koltuk kapasitesi, yakıt tüketimi ve engelli bireylerin kullanımı açısından sağlayacağı kolaylıklar göz önünde bulundurularak Halk Otobüsçüleri Kooperatifi ile ortak hareket eden Belediye, belirlenen modeller üzerinde karar toplantısı düzenledi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Sami Aydın’ın yanı sıra, Şoförler Odası Başkanı Şaban Yalman, Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Davut Yıldırım, mahalle muhtarları, halk otobüsü sahipleri ve şoförler katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Davut Yıldırım, yasa gereği zorunlu olan otobüslerin yenilenmesi için kendilerine büyük kolaylıklar sağlayan Belediye Başkanı Sami Aydın’a teşekkür ederek, alınacak yeni araçların hayırlı olmasını temenni etti.

Ardından Kooperatif yetkilisi Murat Kalkan, konunun taraflarından oluşan bir heyetle ülkemizdeki otobüs firmaları ve değişim yapan şehirleri incelediklerini dile getirerek, belirlenen modellerin özelliklerinden bahsetti.

“MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN 4 YIL ERTELEDİK”

Sunumun akabinde katılımcılara hitap eden Başkan Aydın ise, yasal süresi 8 yıl olan değişimin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen otobüs işletmecilerini mağdur etmemek adına tolerans gösterdiklerini belirterek, şehir içi ulaşımı daha konforlu hale getirmek için yeni yolların açıldığını, yeni altgeçitlerin yapıldığını ve caddelerin yenilendiğini ifade etti.

Değişim ve gelişimin bir parçası olarak eskiyen halk otobüslerinin yerine yenilerinin alınması gerektiğini söyleyen Aydın, müşteri memnuniyeti açısından bu sürecin bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.



“ŞARTLARA UYAN İSTEDİĞİNİZ ARACI ALABİLİRSİNİZ”


Otobüs sahiplerinin bütçelerini zorlamamak adına, kullanım şartları, yakıt tüketimi ve fiyatı açısından en uygun olan araçları belirlediklerini vurgulayan Başkan Aydın, “Dedikodulara mahal vermemek adına bizler sadece bir model belirlemedik. Şu firmadan alın demedik. Aksine Sayın Bakanımızı ve milletvekillerimizi de devreye sokarak en uygun olan fiyatları belirledik. Sizler de bu kolaylıklar karşısında bize yardımcı olun ki, halkımıza en iyi hizmeti verebilelim. Şartlarımıza uyan istediğiniz aracı alabilirsiniz. Yeni yıl itibarıyla geçeceğimiz bu uygulamanın halkımıza ve siz otobüsçü kardeşlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159