Van’da otobüslere akıllı bilet uygulaması geliyor

banner113

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kenttin ulaşım sıkıntıları ve çözümleri ile ilgili toplantıya başkanlık etti.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 13.09.2017, 15:20 13.09.2017, 15:23 Taşıma Dünyası
Van’da otobüslere akıllı bilet uygulaması geliyor

Van Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımını rahatlatmak için var gücüyle çalışıyor. Ulaşım Daire Başkanlığının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla kent ulaşımı ilerleyen dönemlerde daha da rahatlayacak. Bu kapsamda Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Ulaşım Daire Başkanı Kemal Mescioğlu ve ilgili birim amirlerinin katılımıyla ulaşımda yaşanan sıkıntılar ve özüm önerileri konulu bir toplantı gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Vali Murat Zorluoğlu’na Van’ın ulaşımıyla ilgili brifing verildi.

Otobüslerde akıllı bilet uygulaması başlıyor

Toplantıda, özellikle kısa bir süre sonra otobüslerde başlayacak olan akıllı bilet uygulamasıyla beraber kent ulaşımının rahatlatılması konusunda yeni adımların atılması kararlaştırıldı.

Yaklaşık üç saat kadar süren toplantıda, yeni güzergahların belirlenmesi, yeni yolların açılması, toplu taşıma araçları için yeni depolama alanlarının oluşturulması, trafik kontrol merkezinin kurulması, kavşak düzenlemeleri, taksi duraklarının yenilenmesi, minibüsler ve halk otobüslerinin genel durumları da tartışıldı.



Öncelikli işimiz ulaşım


Ulaşım toplantısında kent ulaşımını rahatlatmak için gerekirse radikal kararlar alınması gerektiğine dikkat çeken Vali Zorluoğlu, en öncelikli işlerinin ulaşım olduğunu söyledi.

Vali Zorluoğlu, “büyükşehir belediyelerinin kuruluş sebeplerinden en önemlisi il genelinde ulaşım hizmetlerini tek elden yürütmektir. Bir diğeri imar bütünlüğü diğeri ise altyapı gibi büyük hizmetlerin tek elden uygulanmasıdır. Bu manada ulaşım bizim en önemli ve en öncelikli işlerimizden bir tanesidir. Van’daki ulaşım konusunu beraber masaya yatırıp değerlendirelim. Öncelikle mevcut durumumuzu görelim. Akabinde sorunları nasıl çözebiliriz değerlendirmesini yapalım. Gerekirse bazı kararlar alıp kent ulaşımını ve insanlarımızı rahata kavuşturalım” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159