Vehbi Koç Vakfı’ndan büyük ödül

banner113

Yaşamının büyük bölümünü ülkemizin eğitim sistemine kazandırdığı önemli projeler için çalışarak geçiren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’nin ve Türk insanının gelişimine önemli katkılar sağlayan kişi veya kurumlara verilen Vehbi Koç Ödülü bu yıl ki sahibi oldu.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 23.02.2018, 11:23 23.02.2018, 11:39 Taşıma Dünyası
Vehbi Koç Vakfı’ndan büyük ödül

Ülke yararına hizmetler veren kişi veya kurumlara, kucak açmayı, desteklemeyi sosyal bir sorumluluk ve onurlu bir görev sayan Vehbi Koç Vakfı, topluma değer katan, örnek olan hizmetleri tanıtmayı ve ödüllendirmeyi amaçladığı Vehbi Koç Ödülü’nün 17.si İstanbul’da düzenlenen törenle sahibini buldu. Türkiye’nin en seçkin ödüllerinden birisi olan ve her yıl eğitim, sağlık veya kültür alanlarından birinde ülke yararına hizmetler veren kişiye verilen Vehbi Koç Ödülü’ne bu yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen layık görüldü.

Yurt içi ve yurt dışında toplumun her kesiminden insanların eşit eğitim hakkına sahip olabilmesi amacıyla kurduğu uzaktan eğitim modeli olan ‘Açıköğretim Sistemi’ başta olmak üzere Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Kuruculuğu ve 1999 yılından beri sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinde, eğitime verdiği büyük katkılardan dolayı ödülü almaya hak kazanan Başkan Büyükerşen, ödülünü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’tan aldı.

Ömer M. Koç yaptığı konuşmada “Mustafa Kemal, Cumhuriyetin yetiştirmek istediği nesilleri, ben inkılâp ruhunu ondan aldığım dediği Tevfik Fikret’in ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ sözleriyle tarif etmişti. Aradan neredeyse 100 yıl geçti. Bugün ödülü kazanan Yılmaz Büyükerşen de meslek yaşamı boyunca ülkemizi eğitim yoluyla ileri taşımak için gayret sarf etmiş. Geliştirdiği modelle milyonlarca insanın hayatına dokunmayı başarmış bir eğitimci. Ülkemizin eğitimine verdiği katkıdan dolayı değerli bilim insanı Yılmaz Büyükerşen’e sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada eğitim alanında verdiği hizmetlerdeki zorlu ve kararlı mücadeleden bahseden Başkan Büyükerşen, Vehbi Koç’un ismini taşıdığı bu anlamlı ödülün bugüne dek aldığı en kıymetli ödül olduğunu belirtti. Eğitim neferi olarak belediye başkanlığı döneminde de şehri okul olarak gördüğünü ifade eden Yılmaz Büyükerşen, bu çerçevede başta akademi başkanlığı olmak üzere, rektörlüğü ve belediye başkanlığında kendisine inanan ve destekleyen herkese teşekkür etti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159