Kocaeli servis taşımacılarının korsan çilesi bitmiyor

banner113

Korsan ve belgesiz taşımacılara karşı yapılan tüm çalışmalar yetersiz kalıyor. Kocaeli’nde taşımacılar korsanla mücadele süreçlerinde güvenlik güçlerine baskı apıldığını ve denetimlerin engellendiğini ifade ediyorlar. Taşımacılar, “hakkımızı aradığımız için bizi cezalandırıyorlar” diyorlar.

banner114
YOLCU TAŞIMA 25.07.2019, 17:35 25.07.2019, 17:42 Taşıma Dünyası
Kocaeli servis taşımacılarının korsan çilesi bitmiyor

Ülkenin her tarafında korsan ve belgesiz şekilde faaliyet gösteren taşımacıların sayısı artarken, kayıt altında hizmet veren, istihdam yaratan, vergisini ödeyen taşımacılar ise ağır maliyetler altında yaşam savaşı veriyor. Kocaeli’nde 5 bin 800 P plakalı servis aracı bulunuyor.



400 civarında araca işlem yapıldı


“ En büyük sıkıntımız artan maliyetlerin yanı sıra belgesiz şekilde faaliyet gösteren taşımacılar” açıklamasını yapan Kocaelili servis taşımacılar, “Korsan taşımacılarla ilgili emniyete, belediyeye ve ulaştırma bölge müdürlüğü elemanlarına yardımcı olmak için bizde aktif olarak süreçlerde yer almaya başladık. Burada amacımız güvenlik güçlerine yardım ederek, kayıt dışı çalışmanın önüne geçmek ve bizim emeğimizin çalınmasını önlemekti. Belediye ve güvenlik güçleriyle yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 400 civarında araca işlem yapıldı. Bağlanan araçlar içerisinde 5-7 kişilik otomobil olarak görünenlerde 15, 27 ve 34 koltuklu otobüsler de var. İşte bu noktadan sonra bir takım güçler yapılan çalışmaları engellemeye başladılar. Nüfuzlarını kullanan bazı kişiler yüzünden artık özellikle 5-7 ve 9 koltuklu araçlara işlem yaptıramıyoruz” dediler.



Hakkımızı ararken cezalandırıldık


“ Bu işin üstüne gittikçe bizi de mağdur edecek hukuki bir süreç başlatıldı. Biz adeta hakkımızı aradığımız için cezalandırıldık” diyen taşımacılar, “ Korsan taşımacı sorunun sadece bölgemizde bir sorun olmadığını da biliyoruz. Birçok farklı ildeki meslektaşımız aynı konudan şikayetçi. Biz şikayetimizi CİMER’e de yaptık. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya ilettik. Sayın Bakan emniyete yazı gönderdi. Emniyet yine çalışmalar yürüttü. Ama yine engellemeler yaşandı. Korsan ile ilgili düzenleme özellikle UBER’in engellenmesi sürecinde Karayolu Taşıma Kanunu içerisinde de yer aldı. Biz bu süreçte kanunun bize verdiği hakkın peşine düştük. Ancak ilçe başkanları, meclis üyeleri, mülki amirler engellemeler çıkarmaya başladılar. Ancak her zeminde hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dediler.



Kocaeli’nde de Suriyeli, Iraklı taşımacılar var

Taşıma Dünyası’nda TTDER Genel Sekreteri Mehmet Öksüzün gündeme getirdiği “UBER gitti..Suriyeli, Cezayirli, Iraklı taşımacılar geldi” haberinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kocaelili taşımacılar, “Bölgemizde aynı İstanbul’da olduğu gibi Türk korsan taşımacıların yanı sıra Suriyeli, Iraklı taşımacılar boy gösterdi. Biz Türk korsan taşımacıları engellenmesi için çaba gösterirken sorun giderek büyüdü” dediler.

 



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159