Otogar da, otobüsler de, dolmuşlar da yenileniyor

banner113

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, otogarla ilgili taşıma veya mevcut yere yenisini yapmayı planladıklarını belirterek, “Ulaşımda daha kaliteli hizmet vermek için her yıl 20 yeni otobüs alacağız. 729 dolmuş ta yenilenecek” dedi.

banner114
YOLCU TAŞIMA 25.07.2019, 15:21 25.07.2019, 15:26 Taşıma Dünyası
Otogar da, otobüsler de, dolmuşlar da yenileniyor

Başkan Murat Zorluoğlu Trabzon ulaşımına yönelik yürüttükleri projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Belediye otobüslerinin bir bölümün çok eski olduğu, klimasının çalışmadığı, kışın ısıtmadığı şeklinde yakınmalar olduğuna değinen Zorluoğlu, 20 tane yeni otobüs alacaklarını ve her yıl bu şekilde en az 20 otobüsü filolarına katmayı amaçlıklarını söyledi.



729 dolmuş bu yıl yenilenecek


Dolmuşların modernizasyonu konusunu da bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını belirten Zorluoğlu, “Şuan karşılıklı olarak şoförler cemiyetiyle birlikte müzakere içerisindeyiz. 729 dolmuşun tamamı yenilenecek. Belki sayıları azalabilir. Belki koltuk sayıları artabilir ama Kahramanmaraş Caddesi’nde dolmuşların katar gibi arka arkaya dizilmesinin önüne geçeceğiz. Meseleyi sadece yasaklayarak çözmek mümkün değil. Dolmuşlara da depolama alanı lazım. Hem belediye otobüs şoförlerimiz, hem dolmuş şoförleri için bir plan çerçevesinde eğitim vermek zorundayız. İnsanı rahatsız eden bir görüntüleri var” dedi.



Otogar ya taşınacak ya da mevcut yere yenisi yapılacak


Şehre yeni bir otogar kazandırmak adına yaptıkları çalışmaları anlatan Zorluoğlu, “Otogar ile ilgili olarak çalışmayı tamamladık. İki seçenek var. Bir tanesi mevcut yerinde yapılması. İkincisi eski çimento fabrikasının yerinin alınarak oraya yapılması. Kutlugün’de bir yer ayrılmış ama oranın otogar için çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Otobüslerin bir daha oraya çıkıp inmesi yolcunun gidip gelmesi uygun değil. Biz Değirmendere’yi ulaşım aksı, ulaşım merkezi olarak değerlendiriyoruz. Benim tercihim, şahsi görüşüm çimento fabrikasının üzerinde olması. Yaparken mevcutu yıkıp yapmak zor oluyor. Anlaşabilirsek orada, anlaşamazsak kendi yerinde yapmak istiyoruz. Trabzon’a yakışır bir otogar olmalı diye düşünüyorum” dedi.

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159