Gürsel Turizm 2 milyar dolarlık projeye talip

banner113

Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, “Şirketimiz Suudi Arabistan’ın Cidde kentinin ulaşımının kurgulanacağı ve işletileceği ihalenin ön elemesini geçti. Bu proje 12 yıllık bir süreci kapsıyor. Otobüs alımı, işletimi, metrobüs hattı ve garajların yapımı ve işletimini içeren bir proje” dedi.

banner114
ULUSLARARASI 06.06.2017, 12:14 06.06.2017, 12:19 Taşıma Dünyası
Gürsel Turizm 2 milyar dolarlık projeye talip
2012 yılından beri uluslararası pazarda taşımacılık operatörlüğü alanında ihalelere katıldıklarını belirten Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, “Şirketimiz Suudi Arabistan’ın Cidde kentinin ulaşımının kurgulanacağı ve işletileceği ihalenin ön elemesini geçti. Bu proje 12 yıllık bir süreci kapsıyor. Otobüs alımı, işletimi, metrobüs hattı ve garajların yapımı ve işletimini içeren bir proje” dedi.

Levent Birant, 5 yıldır uluslararası pazarda taşımacılık operatörlüğüne yönelik ihalelere katıldıklarını belirtti. Birant, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinin ulaşımına yönelik 2 milyar dolarlık ihalenin ön elemesini geçtiklerini açıklayarak şunları söyledi: “Şirketimiz ön elemeyi tamamlamış adaylardan biri. Yaklaşık 12 yıllık süresi olan Cidde kentinin taşıma işi, metrobüs hattı ile garajların kurgulanması, işletilmesi ve otobüslerin alımı dahil olmak üzere komple bir taşıma projesi. Bu, Suudi Arabistan’a yönelik ikinci bir girişimimiz oluyor. Suudi Arabistan, 5 kentine yönelik böyle bir çalışma başlattı. Riyad ihalesine katılarak ilk adımı attık ama olmadı. Mekke ihalesi yapıldı. Şimdi Cidde ihalesinde ön elemeyi geçtik. Eğer ihaleyi kazanırsak, Temsa’nın 12 ve 18 metrelik şehiriçi ürünü Avenue otobüslerini de Türk ürünü olarak kullanma fırsatı yakalayabiliriz” dedi. 

Ukrayna’da 250 araçlık proje 

Yurtdışındaki katıldıkları projelerden birinin de Ukrayna olduğunu vurgulayan Levent Birant, “2 ay önce Ukrayna’ya bir ziyaretimiz oldu. Burada da 250 araçlık bir kentiçi toplu taşımayı konuşuyoruz. Nehir taşımacılığını da kapsayan komple bir çözüm istiyorlar. Görüşmelere devam ediyoruz. Bu tür işlerde kontratlı ve garantili projeleri tercih ediyoruz. Belli bir kontrata bağlı olmadan harekete geçmek istemiyoruz” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159