IPRU Comvex Fuarı'nda toplanıyor

banner113

Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU) Comvex Fuarı’nda hem üyelerini ağırlayacak hem de Fatih Tamay Başkanlığında Yönetim Kurulu Toplantısı’nı fuar kapsamında yapacak.

banner114
ULUSLARARASI 17.05.2016, 12:01 17.05.2016, 13:12 Taşıma Dünyası
 IPRU Comvex Fuarı'nda toplanıyor
Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı Comvex, 21-24 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU) Comvex Fuarı’nda hem üyelerini ağırlayacak hem de Fatih Tamay Başkanlığında Yönetim Kurulu Toplantısı’nı fuar kapsamında yapacak.

Ticari araç sektörü Comvex Fuarı’na hazırlanıyor. 

Fuarın destekçileri arasında OSD, TAİD, TAYSAD’ın yanı sıra TOFED ve IPRU da yer alıyor. 21 Mayıs Cumartesi günü açılışı yapılacak olan fuar, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağında olacak. IPRU Yönetim Kurulu toplantısını fuarın açılış günü gerçekleştireceklerini belirten Başkan Fatih Tamay, “Toplantımızı, resmi açılışın ardından Tüyap Konferans Salonunda yapacağız. IPRU yönetiminde bulunan Ukrayna, Romanya, Rusya, Slovenya, Bosna Hersek, Gürcistan, Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ülke derneklerinin başkan ve direktörleri bu toplantıya katılacak. IPRU Yönetim Kurulu olarak şu ana kadarki çalışmalarımızı, vizyon, misyon ve stratejilerimizi gözden geçirecek, bundan sonra örgüt yapısını büyütmeye ve yolcu taşımacılığı sektörünün uluslararası alanda gelişimine yönelik hangi çalışmaların yapılması noktasında görüş ve önerileri masaya yatıracağız. Burada dile getirilen öneriler eşliğinde Ulaştırma Bakanlığı’na başvurarak diğer ülkelerin bakanlıkları arasında bir istişare sürecinin başlatmasını talep edeceğiz. Üye derneklerin yönetimleri de kendi ülkelerinde aynı stratejiyi uygulayacak ve seyahatlerin önündeki engellerin kaldırılmasının ve işbirliklerinin sağlanmasının önü açılmış olacak. Ayrıca IPRU Yönetim Kurulu Üyeleri fuar organizasyonunun olduğu 21-24 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da kalarak kendi aralarında istişarelerde bulunma imkanı elde edecekler” dedi. 

IPRU’ya yeni katılımlar 

Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında IPRU’ya yeni katılımlara yönelik bir tören organizasyonu da yapılacağını ifade eden Fatih Tamay, “IPRU uluslararası alanda örgüt yapısını büyütmeye devam ediyor. En son olarak Somali ve Cibuti Dernekleri de IPRU’ya katılma kararı aldı. Eğer işlemler yetişirse bu yeni katılımlara yönelik bir tören organizasyonu da gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

Engelleri yıkıp işbirliklerinin önünü açacak

IPRU Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tamay, Comvex Fuarı’nın hem sanayi hem de işletme tarafında kazanımlar sağlayacağını belirterek, Türk otomotiv sektörünün otobüs üretimindeki gücünü Comvex Fuarı aracılığı ile bir kez daha gösterme şansının elde edileceğini vurguladı: “Comvex Fuarı otobüs üretimindeki gücümüzü yabancı dostlarımıza yansımasını sağlayacak. Öte yandan fuara yurtdışından katılan yabancı ziyaretçilerin de uluslararası alanda örgütlenen adı IPRU’nun da büyümesine katkı yapacak. Biz inanıyoruz ki, IPRU’nun uluslararası alandaki bu oluşumu ile Türk otobüs işletmecisinin de verdiği kaliteli hizmet yapısı da diğer ülkelere örnek olacak ve yeni işbirliklerinin önünün açılmasını sağlayacak.” 
IPRU Yönetim Kurulu Üyelerine yönelik ayrıca Anadolu Isuzu ve Otokar sponsorluklarında akşam yemeği, şehir turu ve müze gezileri de organize edilecek. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159