İstanbul Otogarları Raporu Belediyeye sunuldu

banner113

TOFED heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter, Komisyon Üyesi Musa Keleş’i ziyaret ederek İstanbul Otogarları Raporu’nu sundular.

banner114
ULUSLARARASI 19.02.2018, 10:34 19.02.2018, 10:38 Taşıma Dünyası
 İstanbul Otogarları Raporu Belediyeye sunuldu
15 Şubat’ta gerçekleşen ziyarette TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan ve Genel Sekreter Mevlüt İlgin yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ulaşım Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter’e, İstanbul’da şehirlerarası yolcu terminallerinin yapılandırılmasına yönelik görüş ve önerilerin yer aldığı rapor sunuldu. 

26 ortak bilet satış noktası 
TOFED heyetinin sunduğu raporda, “İstanbul Otogarı’nın yerinde kalması, ıslah edilmesi, ıslah programının da birlikte yapılması, ilçelerdeki dağınık bilet kesme acentelerini birleştirerek ortak bilet kesme noktaları oluşturulması, bu noktaların tüm taşıma modlarının yolcularına hizmet vermesi” yönündeki görüşler yer aldı. Görüşmede, bu ortak noktalardan ortak servislerle yolcuların taşınması da gündeme getirildi. Bu merkezlerden 26 tane yapılabileceği ifade edildi. Anadolu yakasında Kurtköy’de Mehmetçik Vakfı’nın bulunduğu alanda bir merkezi otogar yapılması, Alibeyköy Cep Terminali’nin de işlevine devam etmesi, Hadımköy bölgesinde bir cep terminali ile yeni havalimanının inşa edildiği Işıkköy bölgesine merkezi bir otogar değil bir cep terminali inşa edilmesi önerileri sunuldu. TOFED heyeti,  İstanbul’a yapılacak otogar ve terminal planlarıyla ilgili birlikte çalışmayı ve Ulaşım Komisyonunun diğer üyelerine de hazırladıkları raporu sunmak istediklerini ifade ettiler. 

Önerilerinize sıcak bakıyoruz 
İBB Meclisi Ulaşım Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter, önerilerin tamamına sıcak baktıklarını belirterek, “Ancak siyasi otoritenin de bu önerileri değerlendirmesi gerekiyor. Daha önceki Başkan Sayın Kadir Topbaş’ın, İstanbul Otogarı’nın yerinde kalmasına yönelik bakışı pek olumlu değildi. Ama şu an biz İstanbul Otogarı’nın yerinde kalmasına sıcak bakıyoruz” açıklamasında bulundu.   

TOFED heyeti, önümüzdeki hafta İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ile görüşme gerçekleştirmeyi planlıyor.  ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159