Otobüsçünün Kapıkule’deki X-Ray çilesi bitti

banner113

4 ay önce sınır kapılarında her otobüsün x-ray cihazına girmesine yönelik başlayan uygulamaya son verildi.

banner114
ULUSLARARASI 12.03.2015, 13:49 12.03.2015, 14:06 Taşıma Dünyası
Otobüsçünün Kapıkule’deki X-Ray çilesi bitti
Tek bir x-ray cihazının bulunması ve özel araçlarla, otobüslerin de bu cihazdan geçirilmesinin mecburi olması hem otobüsçüyü, hem de yolcuyu mağdur ediyordu. Otobüsün x-ray cihazından çıkmasını saatlerce beklemek zorunda kalan yolcuların ülkemize yaptıkları seyahatlerde ciddi düşüşler yaşanıyordu. 

Eski uygulamaya dönüldü 
Taşıma Dünyası’nda Kapıkule Sınır Kapısı’nda geçişi sırasında bilgiler veren Metro Turizm’in kaptanlarından Fehim Savaş, “4 ay önce her otobüsün x-ray cihazına girmesine yönelik başlayan uygulama çileli bir süreci de yaşamamıza neden oldu. Şimdi ise eski sisteme dönüldü. Artık her otobüs değil, gün içerisinde sistemden hangi araca denk gelirse o x-ray cihazına giriyor. Her 100 otobüste ortalama 3 dolayında otobüs x-ray cihazına giriyor. Bu uygulamaya yönelik hem otobüsçülerin hem de yolcuların büyük şikayeti vardı. Çünkü mağdur olan sadece otobüsçü değildi. Yolcularda saatlerce otobüsün x-ray cihazından çıkmasını bekliyordu. Bu uygulama nedeniyle günü birlik veya birkaç günlüğüne ülkemizi ziyaret etmek isteyen yolcuların sayısında çok büyük düşüşler yaşıyorduk” dedi. 

Yolcu sayısında artış bekliyoruz 
Her gün İstanbul-Edirne-Kırcaali hattında sefere gittiğini belirten Fehim Savaş, “Bu uygulama nedeniyle 2015 Ocak ve Şubat ayları yolcu sayısında hiç de beklediğimiz gibi geçmedi. 12 Mart Perşembe günü şu an itibariyle aracımda 17 yolcu var. Ancak x-ray uygulamasının kalktığının duyulması ile yolcu sayısında tekrar büyük bir artış bekliyoruz” dedi. 



Sayın Valimize teşekkür ediyoruz
Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan da gazetemize yaptığı açıklamada, otobüsçünün ve yolcuların yaşadığı mağduriyetin son bulması için kamu nezdinde çok ciddi girişimlerde bulunduklarını vurgulayarak, “Bu uygulama sadece sektörümüzün değil, ülkemizin ekonomisine, tanıtımına zarar verdiğini kamu yönetimine aktardır. Turist getirerek biz ülkemize katma değer yaratıyoruz. 4 aylık süreçte çok ciddi yolcu düşüşleri oldu. Otobüsçünün de maddi kayıplar büyük. Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin de bizim şikayetimizin çözüm bulmasında önemli katkılar sağladı. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  



Bakanlık kararı ile uygulama son buldu     
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kapıkule sınır kapısından giriş çıkış yapan yolcu otobüslerine uygulanan X-Ray zorunluluğunun Bakanlık kararı ile kaldırıldığını söyledi.  Vali Şahin yaptığı açıklamada, “Kapıkule sınır kapısından geçen tüm otobüslerin X-Ray taramasından geçirilme uygulaması 11 Mart itibari ile Bakanlık kararı ile sona erdi.  Özellikle tatil günlerinde yoğun bir otobüs geçişi oluyor, tüm bu otobüslerin X-Ray tarama cihazına yönlendirilmesi uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Bu nedenle Bakanlık kararı ile bu uygulama dün itibari ile sona erdirildi. Görevli personelimiz daha önce olduğu gibi risk analizlerine ve değerlendirmelerine göre çalışmalarına devam edecekler” dedi

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159