Sınır kapılarında X-Ray taraması otobüsçüleri vuruyor

banner113

Edirne Kapıkule ve İpsala Sınır Kapısı'nda, yurtdışına giden ve yurda gelen otobüslerin tümü x-ray taramasından geçirilmeye başlandı.

banner114
ULUSLARARASI 27.11.2014, 15:39 27.11.2014, 15:55 Taşıma Dünyası
Sınır kapılarında X-Ray taraması otobüsçüleri vuruyor
Geçtiğimiz günlerde özellikle uyuşturucu ile mücadele kapsamında alınan kararlar arasında yer alan otobüslerin x-ray cihazından geçirilmesi uygulamasına başlandı. Ekim ayı sonunda Edirne'ye gelerek Kapıkule'de incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, hedefleri arasında Türkiye'ye giren eşya ve insan taşıyan tüm araçların x-raydan geçirilmesi olduğunu açıklamasından sonra, yolcu otobüslerine Kapıkule'de x-ray taraması başlatıldı. Bakan Canikli, aynı şekilde Türkiye'ye gelen tüm kargo ve konteynerlerin x-ray denetimine gireceğini de Edirne temaslarında açıklamıştı. Bakan Canikli'nin açıklamaları kapsamında x-ray cihazlarının çoğaltılarak birkaç yıl içinde, yurt dışına çıkış ve yurda giriş yapan tüm kargo, konteynerlerin taramasında kullanılması bekleniyor. 

Kaptanlar: Sınırlar cehenneme döndü 

Sınırlarda yaşanan soruna yönelik kaptanlarla da görüştük. Kaptanlar, daha önce otobüslerden bazıları x-ray’den geçilirken artık araçların tamamının x-ray taramasına tabi tutulduğunu belirttiler. Bu uygulamanın sınırda 7-8 saatlik bir yığılmaya neden olduğunu açıklayan kaptanlar, “Özellikle Cuma, Cumartesi ve Pazar günü burası bir cehenneme dönüyor. Günübirlik veya birkaç günlük ziyaret için ülkemize gelen turistler, saatlerce bekletilmeye bir anlam veremiyor. Şu anda bu sorun nedeniyle günlük taşınan yolcu sayısı yüzde 80’lere kadar geriledi. Böyle devam ederse ülkemize turist getirme imkanımız kalmaz. Bu uygulamaya en büyük gerekçe olarak bonzai adı verilen uyuşturucu haplar gösteriliyor. Kaçakçılığı engellemenin yolu bu olamaz. Namusuyla çalışan taşımacılara zulüm yapılıyor” dedi.



Bakan Canikli, Kapıkule Sınır Kapısı denetiminde tüm otobüslerin x-ray taramasından geçirilmesi talimatı verdi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159