Yurt dışından gelen otobüslere uygulanacak kurallar

banner113

Yurt dışından gelen otobüsler, yurt içinden yolcu alamayacak, 65 yaş ve üzeri yabancı turistlerde “Seyahat İzin Belgesi” aranmayacak.

banner114
ULUSLARARASI 25.06.2020, 11:13 25.06.2020, 11:31 Taşıma Dünyası
Yurt dışından gelen otobüslere uygulanacak kurallar
İçişleri Bakanliği, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün, 24/06/2020 Tarihli Şehiriçi ve Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı İstisnası Hk. Konulu Genelgesi.

İlgi (a) Genelgemiz ile kontrollü sosyal hayata geçiş sonrasında Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan “Kent İçi Ulaşım Araçları (Minibüsler, Dolmuşlar, Halk Otobüsleri, Belediye Otobüsleri ve Diğerleri) ile İlgili Alınması Gereken Önlemler” v e “Karayolu Taşımacılığı, Demiryolu Taşımacılığı, Denizyolu Yolcu Taşımacılığı ile İlgili Alınması Gereken Önlemler” başlıklı rehberler doğrultusunda şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında uygulanacak tedbirler Valiliklerimize bildirilmiştir.

İlgi (b) Genelgemiz ile Covid19 salgını ile mücadele sürecinde Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının hava, kara ve deniz yoluyla ülkemize giriş/çıkışlarına getirilen kısıtlamalar (İran kara sınır kapılarından yolcu giriş/çıkışlarına yönelik hükümler hariç) yürürlükten kaldırılmıştır.

Turizm sezonunun açılması ve ülkemize giriş çıkış kısıtlamalarının kaldırılması sonrasında önümüzdeki süreçte yabancı turistlerin ülkemizdeki turizm beldelerine yoğun rağbet göstermesi beklenmektedir.

Bu kapsamda;

1. Ülkemize yurtdışından gelen yabancı turistleri taşıyan yabancı plakalı toplu taşıma araçlarının ilgi (a) Genelgemizde yer alan araç içi oturma planı kısıtlamasına uygun olup olmadığına bakılmaksızın hudut kapısına geldiği sıradaki yolcu sayısını artırmamak (ülkemiz içerisinde varış noktasına kadar yeni yolcu almamak) kaydıyla yolcu taşımalarına müsaade edilmesi, 

2. 65 yaş ve üzeri yabancı turistlerin, ülkemiz içerisinde gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerinde “Seyahat İzin Belgesi” aranmaması hususunda;

Bilgi ve gereğini önemle arz ve rica ederim.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159