17.07.2017, 12:17

2018’de Trafik Şurası

Geçen hafta, Ankara'da Sayın Başbakanımızın katılımı ve desteğiyle Avrupa Birliği projesi olan “Trafikte Yüzde Yüz Yaşam” konulu toplantıya İçişleri Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, Emniyet Genel Müdürümüz ve Müdür yardımcılarımız ile birlikte katıldık.  Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarının önlenmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz bu projeyi. Sektörümüzü de çok yakından ilgilendiren bir konu.  

Çünkü trafikte en çok sorumluluk ve risk taşıyan sektör otobüsçülük işletmeciliğidir. 40 insan taşırken bir kazada, yolcuların mağduriyetleri, yaralanmaları, ölümü ciddi riskler taşıyor.
Çalıştay ve sempozyum 

Hepsinden önemlisi, insan hayatını kurtarmak için atılan her adım kutsaldır diye değerlendiriyoruz. Bu anlamda Sayın Başbakanımızın himayelerinde İçişleri Bakanımız ile görüşerek, bir trafik şurası düzenlenecek. Trafik Şurası’nı, 2018 içinde Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu şuradan hemen önce Eylül ayında bir çalıştay yapacağız. Kasım ayında da bir sempozyum düzenlenecek. Arkasından da Trafik Şurası ile trafik kazalarının önlenmesi konusunda  çok ciddi sürdürülebilir bir hamle başlatacağız.

Trafik Enstitüsü
 
Bunun için de trafikte bilirkişi olan uzmanlaşan insanlarımızın tecrübelerini ve düşüncelerini alabileceğiniz bir yapı olması lazım. Bunu da Trafik Enstitüsü ile hayata geçirmek mümkün ancak. Trafik Enstitüsü’nün kurulmasında, bizim, otobüs işletmecileri, mesleki sivil toplum örgütleri, TOBB Sektör Meclisi olarak önayak olmamız, çaba harcamamız lazım. 

En önemlisi, sigorta şirketlerimiz ki, onlar zam yaparak bu sorunu çözmeyeceklerini kendileri de anlamış durumdalar. Bu vesile ile sigorta şirketlerinin de bu projeye destek vermesini istiyoruz. Onlarla görüşerek trafik kazalarının önlenmesi ile ilgili çalışma yapacağız. 

Milli Eğitim Bakanı 
13 Temmuz’da, İTO’da düzenlenen toplantıda, Milli Eğitim Bakanı ile görüştüm. Milli Eğitim Genel Müdürümüze talimat verdiler, sürücü eğitim kurumlarının sınıflandırılması, SRC belgelerinin psikoteknik testler gibi birçok kavramı kapsayan geniş bir çalışma olacak. Sadece trafik kazalarını önlemek değil, trafik kazaları sonuçlarında mağduriyetleri, yaralanmaları önlemek amacıyla Tesisçiler Derneğini kuruyoruz. Tesislerimiz ile birlikte bir acil kurtarma ekipleri, ilkyardım kurtarma ekiplerini oluşturmayı planlıyoruz.

Önümüzde yüklü bir gündemimiz var. Trafik kazalarının önlenmesi konusunda yoğun çalışmalar yapacağız.  Biliyoruz ki, insan hayatı kutsaldır. Bunun için bütün ilgililerin bu projelerin paydaşı olmalarını istiyorum. Okurlarımızdan beklediğim budur. Sektörle bağlantılı olan herkesin bu projeleri mutlaka desteklemelerini bekliyorum. 

Bu amaçla Türkiye Futbol Federasyonu ve film yapım şirketlerinin de katkısıyla sanatçıların ve futbolcuların hazırlayacağı kamu spotları hazırlamak istiyoruz.  Otobüslerde ve televizyonlarda özellikle ‘prime time’da yayınlanmasını istiyoruz.

15 Temmuz bir milattır 
Bu hafta 15 Temmuz’un anmalarını yapıyoruz… 15 Temmuz Türkiye'nin milatlarından birisidir. Türkiye'de vesayet odaklarının 15 Temmuz’dan ders alması gerekir. Türkiye bir daha vesayetleri yaşamayacak. Milletimiz buna gereken cevabı vermiştir. 15 Temmuz’un tüm ulusumuza hayırlı olmasını diliyorum. Gazilerimize, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. 
Herkese iyi haftalar diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159