Kadir Topbaş; “Plaka tahdidini hak görüyoruz, vereceğiz” dedi.

GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş. tvnet Televizyonu’nda 29 Ekim Perşembe günü saat 15.00’de katıldığı programda servisçilerin plaka talebine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“Bizim sözümüz yerde kalmaz” diyerek açıklamalarına başlayan Başkan Kadir Topbaş, “Sözümüz yerde kalmaz. Ama hazırlanmadan da olmaz. Bizde abi olarak herkesi düşünmek zorundayız. Bütün İstanbulluları düşünmek zorundayız. İstanbul bir başka kent gibi değil 40 bin civarında servisçi var. Burada herkes kendini düşünüyor ama biz de bütün İstanbulluları düşünmek zorundayız. UKOME toplantısında bir karar çıkmadı. Müjde olacaktı olmadı. Bir karara varamadılar, çalışmalar yürüyor. Bir iki ay içerisinde bunu bitiririz. Bu kararı çıkaracağız. Ama buna bir sistem ortaya koyacağız. İhtiyaçsa ve doğruysa hakkımız verilsin, alınsın, alalım demek lazım. Biz burada hak görüyoruz, doğru görüyoruz, vereceğiz. Ama seçim dönemine girdik. Bu seçimdir. Burada da bir takım şeyler olur mu diye, hesapları yaparsak bütün siyasiler bu hesaplarla gittiği için bol keseden, vaatlerle Kayseri’ye liman yapacağım diyen siyasi vaatlerle karşılaşırız” dedi.

25 Mayıs’ta araç alanlar ne olacak?

Topbaş, 25 Mayıs’ta araç alanlara yönelikte açıklamalarda bulundu: ‘Şimdi biz bu karar aldıktan sonra araçları olanlar biz ne olacağız’ diyorlar. Bunlar da servisçi olmak istemişler, adım atmışlar, araç almışlar biz ne olacağız’ diyor, Geçmişten gelen servisçi aile ekmek teknesi birileri var geçmişten geliyor rahatsızlıkları hastalıkları sebebi ile vefat sebebi ile kalmış 2 yıldan beri yapamıyor. Ama daha önce birileri var. 25 Mayıs’tan sonra ne olacak diyor işte bunları çözmeniz gerekiyor. Sadece bir bardağı konuşmuyoruz, yani her yönü ile bakmamız gerekiyor. Bu işin birkaç ayağı var, yasal alt yapısı ile doğru bir şey yapmamız lazım. Bu şehrin sıkıntıya girmemesi lazım, sistem sıkıntıya girmemesi lazım. Yani nasıl olsa Başkan benim son dönemim bundan sonra da 2019 sonrası yokum diyerek  değil, bütün sistemi konuşmak lazım. Vaatlerde doğru olanı yapmalıyım, sistemi doğru kurmalıyım. güzel şeyler bırakmam lazım bu kente diye düşünüyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.